„Klubrádió
Szabadság, elvtársak!

Hogyan találták meg a poloskákat Németh Miklós szobájában?

2/08/2020 16:50

| Szerző: Klubrádió/pj

Szénási Sándor sorozata a rendszerváltásról a végéhez ért. Az utolsó két adásban a rendszerváltás miniszterelnöke, Németh Miklós volt a vendég, ennek a beszélgetésnek az első része hangzott el.

2020. július 31. Szabadság, elvtársak! (2020. július 31., péntek 19:00): Németh Miklós (1. rész)
50:21
00:00
Műsorvezetők: Szénási Sándor Szerkesztők: Selmeci János
Tavaly márciusban indult Szénási Sándor műsora a rendszerváltásról. Az eredetileg 4 részesre tervezett műsor végül majdnem másfél éven át, több mint 70 adással igyekezett körüljárni 1989, illetve az azt megelőző és követő évek történetét - csupa személyes történeten keresztül.

„Megtűrt, de lenézett báránykából” lett a rendszerváltás miniszterelnöke – Németh Miklós a Szabadság, elvtársak!-ban a nyolcvanas évek elejétől indulva meséli el, hogyan kerülte el az ország a gödörbe esést a 100 milliárdos hitellel, majd a KB-titkárrá válásának történetét. Kiderül, hogyan került ki Kádár a hatalomból, szól lesz a puccsról, amit Grósz Károly egyedül vezényelt le, szóba kerül a pénzügyminiszter, aki sosem látott költségvetést, Németh Miklós elmeséli, hogy a miniszterelnöksége alatt hogyan tett neki keresztbe a Hazafias népfront, majd Grósz is azzal, hogy gazdasági szükségállapot bevezetéséről beszélt.

Ezen kívül titkos találkozók, poloskák és hosszú séták Károlyi Mihály szobránál a Szabadság, elvtársak!-ban.

A következő - utolsó - részben folytatódik a beszélgetés Németh Miklóssal, tartsanak velünk augusztus 7-én este is.

Szabadság, elvtársak!
2020. július 31. péntek 19:00
Műsorvezető: Szénási Sándor
Szerkesztő: Selmeci János