„Klubrádió
Szabadság, elvtársak!

"A szakszervezetbe sem akartam belépni, nem hogy a pártba" – Kőszeg Ferenc a Szabadság, elvtársak! adásában

23/02/2020 10:08

| Szerző: Klubrádió

A Szabadság, elvtársak! műsorában a rendszerváltás kezdeteiről és az azóta eltelt évtizedekről beszélgetünk egy-egy fontos szereplő emlékeinek felidézésével. Ezúttal Kőszeg Ferenc szerkesztő, tanár, 1990 és 1998 között országgyűlési képviselő volt Szénási Sándor vendége. Kőszeg ("K. úr") a Kádár-korszakban a demokratikus ellenzékhez tartozott, részt vett a szamizdatok terjesztésében, 1988-ban alapítója volt a Szabad Kezdeményezések Hálózatának, majd a SZDSZ-nek. Ő a Magyar Helsinki Bizottság megalapítója és első elnöke.

2020. február 21. Szabadság, elvtársak! (2020. február 21., péntek 19:00): Kőszeg Ferenc
51:11
00:00
Műsorvezetők: Szénási Sándor Szerkesztők: Selmeci János
"Még a szakszervezetbe sem akartam belépni, nem hogy a pártba" - Kőszeg Ferenc jogvédő a Szabadság, elvtársak! friss adásában mesél arról, hogyan váltak fontossá a nyolcvanas években az emberi jogok az ellenzéknek.

A Helsinki Bizottság alapítója felidézte, hogy került közel a demokratikus ellenzékhez, volt szó a Beszélő szerkesztéséről, az ügynökök által jelentett ellenséges szövegekről, és arról is, mikor döntött úgy, hogy semmilyen közösséget nem vállal a rendszerrel. Kőszeg Ferenc beszél arról, kit volt gyermeteg dolog nagy reformernek tartani, hogy kivel keverték össze a neve miatt, és megosztja azt is, miért lett "megélhetési képviselő".

A műsor adásai megtalálhatók a Klubrádió YouTube csatornáján is. Ha szeretné egyben meghallgatni azokat vagy nem akar lemaradni az újakról, iratkozzon fel! Hogyan? Mi sem egyszerűbb! Nyomja meg az alábbi gombot!

FELIRATKOZOM:

Szabadság, elvtársak!
2020. február 21. péntek 19:00
Műsorvezető: Szénási Sándor
Szerkesztő: Selmeci János