„Klubrádió
Szabadság, elvtársak!

Ungváry Rudolf: „Nem akartam a kommunistákkal beszélgetni”

19/01/2020 09:18

| Szerző: Klubrádió

A Szabadság, elvtársak! műsorában a rendszerváltás kezdeteiről és az azóta eltelt évtizedekről beszélgetünk egy-egy fontos szereplő emlékeinek felidézésével. Ezúttal Ungváry Rudolf író, újságíró, mérnök volt Szénási Sándor vendége.

2020. január 17. Szabadság, elvtársak! (2020. január 17., péntek 19:00): Ungváry Rudolf
49:45
00:00
Műsorvezetők: Szénási Sándor Szerkesztők: Selmeci János

„Nem akartam a kommunistákkal beszélgetni, borzadtam a gondolkodásuktól, ezek az emberek fetrengtek egy olyan bűnben, aminek én az áldozata voltam” - idézi fel a nyolcvanas éveket Ungváry Rudolf, aki szerint a hatalmi embereknek valamennyire hinniük kellett a rendszerben.

Mint mondja, egy művészeti undergroundban élt, vigyáznia kellett, hogy este meddig marad az utcán, de hálás volt azoknak a barátainak, akik segítettek neki munkát szerezni, pedig az apjuk kommunista volt.

Az író, mérnök elmondja, hogy miért tartja a bolsevista rendszereket humánusabbnak a nácibb rendszereknél. A Szabadság, elvtársak! 43. adásában Ungváry Rudolf elmeséli, hogyan kereste magát degeszre a hatvanas években, miért érezte magát életveszélyben, és miért mondja mégis, hogy isten a tenyerén hordozta.

A rendszerváltás történetét bemutató műsorsorozatunk adásai a Klubrádió YouTube csatornáján is elérhetők. Iratkozzon fel rá!

FELIRATKOZOM:

Szabadság, elvtársak!
2020. január 17. péntek 19:00
Műsorvezető: Szénási Sándor
Szerkesztő: Selmeci János