„Klubrádió
Szabadság, elvtársak!

Az ember, aki beadta Csurka kizárásának indítványát

12/01/2020 08:08

| Szerző: Klubrádió

A Szabadság, elvtársak! műsorában a rendszerváltás kezdeteiről és az azóta eltelt évtizedekről beszélgetünk egy-egy fontos szereplő emlékeinek felidézésével. Ezúttal Elek István újságíró, kritikus, közíró, politikus volt Szénási Sándor vendége. Elek az 1980-as években a József Attila Kör vezetőségi tagja és több vidéki lap szerkesztője volt, valamint a Magyar Demokrata Fórum alapító tagja. 1990 és 1994 között előbb MDF-es, majd fideszes országgyűlési képviselő. 2002 és 2004 között a Heti Válasz főszerkesztője volt, 2009-ben a Lehet Más a Politika egyik alapítója.

2020. január 10. Szabadság, elvtársak! (2020. január 10., péntek 19:00): Elek István
00:00
00:00
Műsorvezetők: Szénási Sándor Szerkesztők: Selmeci János
„A választás után olyan lelki állapot alakult ki az MDF-ben, amit nehéz volt elviselni, azt hallottuk a sajátjainktól is, hogy mindenért mi vagyunk a felelősek” - mondja Elek István közíró, aki szerint a kritikusok a gazdasági problémák mellett azt vetették a szemükre, hogy az élet császárai ugyan azok, akik már a késő Kádár-korban is azok voltak.

Az MDF egykori ügyvivője, aki később Orbán Viktor tanácsadója volt azt mondja, Csurka miatt okkal alakult ki félelem az emberekben az MDF-től. Elek István felidézi, ahogy Monoron a legfiatalabb felszólalóként próbálta Kiss János és Csurka mondandóját összebékíteni, de beszél a harmadik útról, Horthy újratemetéséről és arról is, hogy annál ami lett, az is jobb lett volna, ha a reformkörökből Pozsgay kiszakítja a demokratákat, akikkel azután lehetett volna koalíciót kötni.

A Szabadság, elvtársak! adásai a Klubrádió YouTube csatornáján is megtalálhatók. Iratkozzon fel!

FELIRATKOZOM:

Szabadság, elvtársak!
2020. január 10. péntek 19:00
Műsorvezető: Szénási Sándor
Szerkesztő: Selmeci János