„Klubrádió
Szabadság, elvtársak!

A demokratikus ellenzéken belül hülyének néztek minket

19/10/2019 11:24

| Szerző: Klubrádió

"A demokratikus ellenzéken belül egyszerűen hülyének néztek minket" – mondta az Inconnu csoportról Pálinkás Szűts Róbert. Az újságíró szélsőséges, politikai művészként emlékszik a csoport tagjaira, akik azt gondolták, hogy „a hatalommal nincs mit beszélni, ezek kommunisták, hazaárulók, takarodjanak”.

2019. október 18. Szabadság, elvtársak! (2019. október 18., péntek 19:00): Pálinkás-Szüts Róbert
49:15
00:00
Műsorvezetők: Szénási Sándor
A Szabadság, elvtársak! műsorfolyam a rendszerváltás történetét dolgozza fel személyes történetek alapján. Műsorról műsorra más-más érdekes vendég meséli el, ő hogyan élte meg 1989-et. Ezúttal kollégánkat, Pálinkás Szűts Róbertet, az egykori Inconnu művészcsoport egyik tagját faggatta Szénási Sándor.

Inconnu csoport - portréfilm

Az 1978-ban alakult INCONNU csoport tízéves működése során számtalan művészeti és politikai akciót hajtott végre az akkori hatalom ellen, az egyéni szólás és sajtószabadság kiteljesítése érdekében. A csoport a rendszerváltás évében megszünt. Alapító tagok: Bokros Péter, Molnár Tamás, Csécsei Mihály - Morva Ibolya, Mészáros Bánk, Sipos Mihály, Letenyei József, Kovács Miklós.

A Klubrádió műsorvezetője úgy véli, hogy 89-ben a provokatív művészet talaját vesztette, szerinte amikor mindenkiből okos politikus lett, ahhoz neki már nem volt köze. Pálinkás Szűts a Szabadság, elvtársak!-ban kopjafa-avatásról, SZDSZ-es szemüvegről és arról is mesél, hogy a titkosszolgálat hogyan intézte el, hogy lemaradjanak Nagy Imre újratemetéséről. 

30 éves a rendszerváltás #30: Pálinkás Szüts Róbert

Szénási Sándor műsora a Klubrádióban a rendszerváltásról. Hétről hétre más ismert személlyel idézi fel 1989 valódi történetét, melyekből megismerhetjük, valójában hogyan is zajlott a demokratikus átalakulás Magyarországon - nemcsak a parlamentben. A 30. adás vendége Pálinkás Szüts Róbert, újságíró, alkalmi színész, a Klubrádió műsorvezetője, egykoron pedig az Inconnu Művészcsoport oszlopos tagja.

Sokan jobban szeretnek minket a YouTube-on hallgatni/nézni. Iratkozzon fel YouTube-csatornánkra, hogy ne maradjon le a Klubrádió videóiról.

FELIRATKOZOM:

Szabadság, elvtársak!
2019. október 18. péntek 19:00 (ismétlés: vasárnap 18:00)
Műsorvezető: Szénási Sándor