„Klubrádió
Café Péntek

Szabadfogású számítógépek

18/10/2019 17:18

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Váradi Júlia ezúttal is parádés kiállításokra visz el minket, moziba is megyünk, beleolvasunk egy érdekes könyvbe, valamint egy izgalmas versenyre is invitálja a fiatalokat.

1.  Lányok Asszonyok Aranykönyve

Nemrég jelent meg Szécsi Noémi kötete, mely a nők mindennapi törtéenlmét boncolgatja szépség, egészség, termékenység és szexualitás témájában, a 19-20. század fordulójáról. Vendégünk a szerző.

2.  Mű szerző nélkül - az Oscar-díjas Mások élete rendezőjének új filmje a Cirkóban. Vendég: Tamás Ervin.

A 20. századi történelem monumentális tablóját képező film az egyik legnevesebb kortárs festő, Gerhard Richter életén alapul - noha Richter elhatárolódott tőle. Az idehaza nemrég lezajlott Szemrevaló Filmfesztiválon mutatták be először idehaza, most a Cirkófilm jóvoltából a mozikban is megnézhető. 

3.  A C3 Alapítvány Szabadfogású számítógép versenye 19 év alattiaknak szól, a célja, hogy fiatalokat ösztönözzenek digitális művészeti alkotások létrehozására. Vendégünk Tüdős Anna, a verseny egyik szervezője. 

setup
 
setup
 

4.  SETUP címmel intermédiás kiállítás nyílt a Murányi utcai MAMŰ Galériában, Szabó Kristóf kurátor beszél róla. Olyan alkotásokat, installációkat mutatnak be, amik magával a nézővel teremtenek kapcsolatot, bevonzzák saját terükbe vagy az alkotási folyamatba. A művész nem saját testét használja érintkezési felületnek, hanem magát a tárgyat alkotja úgy, hogy képes legyen erre.

5. Balra át, jobbra át - Hogyan jelent meg a Kádár-kor művészeti és politikai radikalizmusa két művészeti csoport munkájában? A Centrális Galéria kiállítása az Inconnu és az Orfeo csoport munkásságát mutatja be.

Café Péntek
2019. október 18. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia