„Klubrádió“

Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

szombat 13:30; ism.: hétfő 03:00

Műsorvezető:

Kimaradt jelenetek, extrák, audiokommentár, és minden, ami egy rendezői változatba beleférhet. Művészportrék, filmelemzések, képregény adaptációk, mozis múltidézés félórában.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Jockey-ékat elemeztük: Dallas és politológia
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Jockey-ékat elemeztük: Dallas és politológia

2019. szeptember 15. 09:49

Hogy mindig szükség van-e speciális narrációra, vagy pusztán a párbeszédekből, hangeffektekből is kikövetkeztethető egy film története, erről mesélt egy látássérült gyógymasszőr a Hangosfilm – Szélesvásznú verzió adásában. És mivel Koltai Péter kedvenc sorozata a Dallas, Mozgóképizmus rovatunkban Paár Ádám a legendás texasi szappanoperát politológiai szempontból elemezte.

Nőkre cserélt férfi főhősök
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Nőkre cserélt férfi főhősök

2019. augusztus 18. 10:36

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában több szempontból, és különböző példákon keresztül vizsgáltunk adaptációkat. Először is folytattuk a Paár Ádámmal a múlt héten elkezdett beszélgetést, amely a Jókai Mór regényeiből készült filmes feldolgozásokról szól; majd Baski Sándorral megvizsgáltuk azokat a filmeket, amelyekből valamilyen rejtélyes okból női verzió is készült; valamint egy olyan évfordulós filmről is szó volt, amelyet nem egyszer vittek vászonra.