„Vásároljon

Kimaradt jelenetek, extrák, audiokommentár, és minden, ami egy rendezői változatba beleférhet. Művészportrék, filmelemzések, képregény adaptációk, mozis múltidézés félórában.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Joker, Hannibal, és néhány hoppon maradt szerelmes
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Joker, Hannibal, és néhány hoppon maradt szerelmes

2020. november 22. 08:30

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában szó volt a mozitörténet emblematikus főgonoszairól, arról, hogyan reagáltak megjelenítésükkel a filmesek az éppen aktuális közhangulatra, illetve arról, hogy hogyan alakultak át, változtak a negatív figurák a filmművészet fejlődésével. Valamint beszélgettünk a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválról is, amelyet idén 9. alkalommal rendeznek meg. November 24. és december 6. között. Ezúttal online formában.

Lassie, Kántor és a többiek
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Lassie, Kántor és a többiek

2020. november 15. 18:37

Ki ne emlékezne gyerekkora kedvenc kutyás filmjére? Mindenki. De ha visszagondol, hogy melyiket, melyikeket szerette a legjobban, érdemes eltűnődni azon is, hogy miért éppen azok férkőztek a legközelebb a szívéhez. Mert olyan összetett volt a történet? Olyan szépen volt elrejtve benne az emberekről szóló mondanivaló? Vagy pusztán azért, mert olyan cuki volt benne a kutya? Talán mindegy is. A lényeg, hogy valamiért, de emlékezetessé váltak.