„Klubrádió“

Sokkal jobb egészségesnek, fiatalnak és gazdagnak lenni, mint betegnek, öregnek és szegénynek. - mondta a mester, és milyen igaza volt. Ebben a magazinban jól megférnek egymás mellett a kis szőrös állatok és a nagy kopasz budhista tanítók... 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Magyar világsiker: a Puli összenyomta a NASA rakományát
Ötös - Para-Kovács Imrével

Magyar világsiker: a Puli összenyomta a NASA rakományát

2020. augusztus 09. 08:02

A magyar Puli Space nyerte a NASA Jet Propulsion Laboratory Honey, I Shrunk the NASA Payload (magyarul: "Drágám, összepréseltem a NASA hasznos terhét") fantázianevű (utalva ezzel a "Drágám, a kölykök összementek" című amerikai film eredeti címére) versenyének fődíját. Erről beszélgettünk Pacher Tiborral, a Puli Space csapat alapítójával és vezetőjével.

Sikeres évet zártak a magyar űrkutatók
Ötös - Para-Kovács Imrével

Sikeres évet zártak a magyar űrkutatók

2020. január 06. 13:43

Egyszerre két magyar fejlesztésű műholdat (név szerint a SMOG-P-t és az ATL-1-et) juttattak űrbe decemberben az új-zélandi Machia-félszigetről az amerikai Rocket Lab Electron hordozórakéta segítségével, amelyek ezután sikeresen pályára is álltak. Magyarország idáig három műholdat fejlesztett, mindhármat Dr. Gschwindt András villamosmérnök, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem címzetes egyetemi docense vezetésével, akit többek között az első hazai fejlesztésű műhold, a MASAT-1 megalkotásáért 2018-ban Gábor-Dénes életműdíjjal tüntették ki.