„Klubrádió

Sokkal jobb egészségesnek, fiatalnak és gazdagnak lenni, mint betegnek, öregnek és szegénynek. - mondta a mester, és milyen igaza volt. Ebben a magazinban jól megférnek egymás mellett a kis szőrös állatok és a nagy kopasz buddhista tanítók... 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Mi okozta a vörösiszap-katasztrófát?
Ötös - Para-Kovács Imrével

Mi okozta a vörösiszap-katasztrófát?

2021. január 12. 17:16

Több mint tíz éve történt a kolontári vörösiszap-katasztrófa. A hétfői Ötösnek ez volt a fő témája, Para-Kovács Imre vendége Fügedi Ubul geológus volt, aki a katasztrófa földtani okairól beszélt és olyan részleteket mondott el, amik segítettek megvilágítani azt, miért történt a katasztrófa – illetve megtudjuk azt is, mi a biztosíték arra, hogy ilyen ne forduljon elő még egyszer.Ilyen szakszerűen és érthetően talán még nem hallhatták, mi is történt pontosan.

Magyar világsiker: a Puli összenyomta a NASA rakományát
Ötös - Para-Kovács Imrével

Magyar világsiker: a Puli összenyomta a NASA rakományát

2020. augusztus 09. 08:02

A magyar Puli Space nyerte a NASA Jet Propulsion Laboratory Honey, I Shrunk the NASA Payload (magyarul: "Drágám, összepréseltem a NASA hasznos terhét") fantázianevű (utalva ezzel a "Drágám, a kölykök összementek" című amerikai film eredeti címére) versenyének fődíját. Erről beszélgettünk Pacher Tiborral, a Puli Space csapat alapítójával és vezetőjével.

Sikeres évet zártak a magyar űrkutatók
Ötös - Para-Kovács Imrével

Sikeres évet zártak a magyar űrkutatók

2020. január 06. 13:43

Egyszerre két magyar fejlesztésű műholdat (név szerint a SMOG-P-t és az ATL-1-et) juttattak űrbe decemberben az új-zélandi Machia-félszigetről az amerikai Rocket Lab Electron hordozórakéta segítségével, amelyek ezután sikeresen pályára is álltak. Magyarország idáig három műholdat fejlesztett, mindhármat Dr. Gschwindt András villamosmérnök, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem címzetes egyetemi docense vezetésével, akit többek között az első hazai fejlesztésű műhold, a MASAT-1 megalkotásáért 2018-ban Gábor-Dénes életműdíjjal tüntették ki.