„Köszönjük,

Tudatos.hu

minden hónap 2. és 4.szombatján 14:00

Műsorvezető:

Hogyan maradjunk életben, egy olyan világban, ahol a szociális háló megszűnt létezni, ahol az egészségügyi közállapotok drámaiak, ahol a környezetszennyezés fenyegetettsége mindennapjaink része? Mindemellett még stressz faktorunk is az egekben. Hogyan lehetünk így tudatos állampolgárok? – Tudatos.hu címmel 2019. október 12-én indult a Klubrádión. 

A műsor szünetel!

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Columbo visszafordul, avagy a nyomozás természetrajza
Tudatos.hu

A nyomozás természetrajza

2020. március 14. 13:02

A Tudatos.hu-ban Neuman Gábor Kovács Lajos nyomozóval, és Dr. Ajang Armin Farid igazságügyi fogorvos szakértővel beszélgetett. Szó volt arról, hogy az igazságügyi orvosszakértők hogyan segítik a rendőrség munkáját egy-egy bűnügy felderítésében, beszélgettünk a móri bankrablásról és a Pándy-ügyről, Dr. Fariddal pedig a Hableány-katasztrófa áldozatainak azonosításáról is szó volt.

Improvizáció és reziliencia
Tudatos.hu

Improvizáció és reziliencia

2020. február 22. 17:54

Csupa idegen szóval foglalkozott a Tudatos.hu aktuális adása. Neuman Gábor elsőként Bokor Ágnes improvizációs színész-trénerrel beszélgetett, hogy megtudhassuk, mindennapi életünkben, kommunikációnkban hogyan segíthetnek az improvizációs színház módszerei. Adásunk második felében Hajnal András olimpikon műugró, coach volt a vendégünk, akivel a rezilienciáról, azaz a lelki rugalmasságról beszélgettünk.

Farkasházy: Fábry a kabaré Mészáros Lőrince
Tudatos.hu

Farkasházy: Fábry a kabaré Mészáros Lőrince

2020. február 08. 20:23

A Tudatos.hu-ban ezúttal a humor kérdéskörével foglalkoztunk. Vendégünk volt Farkasházy Tivadar humorista, újságíró, és Kormos Anett, kevés női stand-uposaink egyike. Farkasházy kitért a mostani Rádiókabaréra is, és keményen bírálta régi kollégáit, szerinte „szakmailag bűncselekményt” követ el Fábry Sándor azzal, hogy a Rádiókabaré semmivel nem foglalkozik, ami ma érdekes az országban.

Függőségek fogságában
Tudatos.hu

Függőségek fogságában

2020. január 11. 08:28

Sokan fogadják meg szilveszterkor, hogy az új évben felhagynak egy káros szokással, vagy életmódot váltanak. Ezek a fogadalmak persze általában nem hosszú életűek, és a valódi alkohol- és drogfüggés megszólaltatott szakértőnk, Bajzáth Sándor addiktológiai konzultáns szerint sem intézhető el csupán akaraterővel. Műsorunk második felében velünk lesz Kiss Imre, a GameDay Iroda YouTube csatorna házigazdája, vele az internetes játékok fiatalokra gyakorolt hatásáról beszélgetett a műsorvezető, Neuman Gábor.

Kütyüvilág
Tudatos.hu

Kütyüvilág

2019. december 15. 11:05

A Tudatos.hu szombati adásában a kütyükkel foglalkozunk. Adásunk első felében Neuman Gábor vendége volt Dr. Bernschütz Mária generációkutató, akivel az újkeletű jelenségről, a fear of missing out-ról beszélgettünk. Velünk volt még telefonon Dr. Miklósi Ádám az ELTE Etológia Tanszékének vezetője, őt az etorobotika mostanában szárba szökkenő tudományáról kérdezte a műsorvezető.