„Klubrádió“

Tudatos.hu

minden hónap 2. és 4.szombatján 14:00

Műsorvezető:

Hogyan maradjunk életben, egy olyan világban, ahol a szociális háló megszűnt létezni, ahol az egészségügyi közállapotok drámaiak, ahol a környezetszennyezés fenyegetettsége mindennapjaink része? Mindemellett még stressz faktorunk is az egekben. Hogyan lehetünk így tudatos állampolgárok? – Tudatos.hu címmel október 12-én indul új műsor a Klubrádión.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Függőségek fogságában
Tudatos.hu

Függőségek fogságában

2020. január 11. 08:28

Sokan fogadják meg szilveszterkor, hogy az új évben felhagynak egy káros szokással, vagy életmódot váltanak. Ezek a fogadalmak persze általában nem hosszú életűek, és a valódi alkohol- és drogfüggés megszólaltatott szakértőnk, Bajzáth Sándor addiktológiai konzultáns szerint sem intézhető el csupán akaraterővel. Műsorunk második felében velünk lesz Kiss Imre, a GameDay Iroda YouTube csatorna házigazdája, vele az internetes játékok fiatalokra gyakorolt hatásáról beszélgetett a műsorvezető, Neuman Gábor.

Kütyüvilág
Tudatos.hu

Kütyüvilág

2019. december 15. 11:05

A Tudatos.hu szombati adásában a kütyükkel foglalkozunk. Adásunk első felében Neuman Gábor vendége volt Dr. Bernschütz Mária generációkutató, akivel az újkeletű jelenségről, a fear of missing out-ról beszélgettünk. Velünk volt még telefonon Dr. Miklósi Ádám az ELTE Etológia Tanszékének vezetője, őt az etorobotika mostanában szárba szökkenő tudományáról kérdezte a műsorvezető.

Ne pánikolj!
Tudatos.hu

Ne pánikolj!

2019. november 30. 10:11

A Tudatos.hu november 30-i adásában a pánikbetegség és a különböző fóbiák kezelési módjait jártuk körül. Neuman Gábor vendége volt Dr. Kollár János, aki virtuális valóság technológiával kezeli a különféle fóbiáktól szenvedő betegeit, de velünk volt Tamás Rita is, aki a pánikbetegségét sporttal győzte le, ma pedig már tízezreket motivál.

Közöny és eufória
Tudatos.hu

Közöny és eufória

2019. november 09. 08:09

Az október 13-i önkormányzati választások után sokakon eufórikus öröm lett úrrá, de vajon valóban lehetünk-e optimisták a jövőt illetően? Vajon lehet-e hosszútávú ez az összefogás, ha a mindennapjainkat és a politikai életet egyaránt megmérgezi a harag és a közöny?