„Klubrádió“

Kedvenc magazin, azoknak akiknek már van, és azoknak is akik csak szeretnék, hogy legyen... Praktikus elméleti és gyakorlati segítségek felelős állattarttáshoz. (Ül! Hallgat!) 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Csuka a hegyen
Állatbarát

Csuka a hegyen

2020. január 25. 19:26

Az egzotikus állatok elengedése nagyon gyakori és általános dolog. Alapvetően azt gondolnánk, hogy a trópusi fajok nem tudnak “kiszokni” a természetbe, hiszen a hideg vizekben nem élik túl a telet, de ez nem igaz.

Ausztrál tüzek: olyan erdők égnek le, amelyek eddig még soha
Állatbarát

A koalák nem halnak ki, de több faj sajnos igen

2020. január 21. 14:43

Sok ökoszisztémának a tűz természetes velejárója, de most Ausztráliában nem ez a helyzet. A klímaváltozás egyrészt elősegítette a nagy tüzeket, másrészt pedig pont a klíma miatt nem tud majd regenerálódni az a növényzet, amely korábban volt – mondta az Állatbarát legutóbbi adásában a szakértő. A koalák nem halnak ki, de több faj sajnos valószínűleg igen.

Gyümölcsödnek méhe
Állatbarát

Gyümölcsödnek méhe

2020. január 12. 17:15

Ha növények beporzására gondolunk, elsősorban a háziméhek nélkülözhetetlen munkája jut eszünkbe. A méhcsaládok fogyatkozásáról szóló hírek és figyelmeztetések szinte mindennaposak, de laikusként arra talán kevésbé figyelünk, hogy nem csak a házi méhek, de rokonai, a vadméhek és egyéb beporzók ugyanúgy ki vannak téve ennek a veszélynek, nélkülük pedig házi társaik sem tudnák maximálisan elvégezni a munkát.