„Köszönjük,
Córdobától a Takáts-házig
Utcafront

Córdobától a Takáts-házig

Az e heti Utcafrontban bejártuk Córdobát, a Szervita teret, a Takáts-házat. Beszéltük a Dürer kert és környéke helyére "ledobott atombomba" utórezgéseiről és a Józsefvárosi Múzeum átépítéséről is.

Nálatok laknak-e állatok?
Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával

Nálatok laknak-e állatok?

Persze, hogy laknak, nem is akármilyenek. A szerdai Ötösbe olyan vendégek érkeztek hozzánk, akik kígyókkal, békákkal, pókokkal, vagy épp a Rembrandt festményeiről híres bóbitás tyúkokkal élnek egy háztartásban, gyűjtik, tenyésztik, gondozzák vagy épp gyógyítják őket. Szalai Kriszta és Epres Attila vendégei voltak: Nógrádi Tímea, hivatalos madártenyésztő, Kertész Péter, állatorvos, Ferencz Roland és Mirtse Áron, óriáshüllő gondozók és tartók.

Akik az ukrajnai menekülteket segítik
Szerepvállalás

Akik az ukrajnai menekülteket segítik

A Szerepvállalás szombati adásában a Civil Díj 'Legígéretesebb új szervezet' kategóriájának díjazottja, a Bona Fide Jótékonysági Alapítvány mutatkozott be. Ők Ukrajnából érkező magyarországi menekültek hivatali ügyeiben, egészségügyi gondjaik során tolmácsolásban és okmányfordításban nyújtanak segítséget. Kurtyák Szlobogyán Csilla, a szervezet alapítója és kurátora volt a vendégünk.

Válság variációk
Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával

Válság variációk

Ha szóba kerül a klímaváltozás, általában gyorsan eljutunk a világvége gondolatokig. Takács-Sánta Andrással ökológussal a cselekvő remény útjáról beszélgettünk az Ember a Földön e heti adásában. Bartus Marci tRENDrakóval illetve a DIY rovatban pedig a szúnyogokat próbáltuk környezetbarát módon elriasztani.

Lopakodó üzemmód és az ellopott pad

Lopakodó üzemmód és az ellopott pad

A kampány utolsó napjainak váratlan mozzanatai Hódmezővásárhelyen és Hajdúsámsonban és fű alatt megváltoztatott színészgárda. Ez itt a Fülke e heti lapszemléje.

Turul-szobor és választási értékelő a Hetesben
Hetes Stúdió

Turul-szobor és választási értékelő a Hetesben

Tóka Gáborral a szavazólapok kezeléséről, Andriana Sukovával az európai szociális juttatások célba érésének kérdéseiről, Zoltán Gábor íróval a Turul-szobor ügyéről beszélgettünk. A második órában persze értékeltük a választási eredményeket.

Középfölde, mandulás csók és Tubiék
Galaxis kalauz

Középfölde, mandulás csók és Tubiék

Az irodalmi névtantól az átkeresztelt süteményeken és a névkompetencia jelentésén át a ragadványnevek eredetéig vezetett a Galaxis kalauz ezen a héten. Útközben azt is megvizsgáltuk, miért viselt a kezdetekkor ideiglenes nevet Emma Thompson lánya; mi alapján nevezi el karaktereit egy író; és hogy a műfordítónak mikor érdemes a személyneveket magyarítaniuk.

Víz-dalok, Vezúv, Vissza-Vágó
Klubdélelőtt

Víz-dalok, Vezúv, Vissza-Vágó

Az e heti Klubdélelőttben vendégünk volt Visky András író, Kerényi Péter televíziós szerkesztő, Sági György író, ügyvéd, Kováts Kriszta énekes, színész, rendező kollégánk és Csőre Gábor, aki a közelgő Múzeumok Éjszakája védnöke.

A Legszebb könyvek
Café Péntek

A Legszebb könyvek

A Café Péntek e heti műsorában szó volt többek között a 95. Magyar Könyvhétről és a független színházak támogatásáról is.

A futball EB-re hangolódtunk a Világhálóban
Világháló

A futball EB-re hangolódtunk

Miért érdekli jobban a klubfoci az embereket, mint a nemzetek versengése? Min háborodtak fel a Európa-bajnokságnak otthont adó Németországban? Hogyan változik a női labdarúgás megítélése?

Orbán helyében kiírnám az előrehozott országgyűlési választásokat – mondta Magyar Péter a Klubrádiónak
Megbeszéljük...

Magyar: Orbán helyében előrehozott választást írnék ki

Jelenleg a Fidesz lejtőn van, ami csúszós tud lenni, s jobb időben leugrani róla – fogalmazott Magyar Péter annak kapcsán, hogy ő a miniszterelnök helyében előrehozott választást írna ki. A Tisza Párt alelnöke a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában arról beszélt, hogy ők akkor is meg fogják nyerni a választást, ha idén lesz, de akkor is, ha 2026-ban.

„Hírek
Ujhelyi István: Egy hatalmas fricska Orbán Viktornak Weber látogatása
Megbeszéljük...

Ujhelyi: Weber látogatása egy fricska Orbánnak

Pénteken Budapestre érkezik Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője, hogy a vasárnapi választáson EP-mandátumot szerzett, hét Tisza párti képviselő csatlakozásáról tárgyaljon. Ujhelyi István arról beszélt a Megbeszéljük című műsorban, hogy ez a látogatás egy hatalmas fricska Orbán Viktornak.

Mobilalkalmazásaink - Töltse le!