„Köszönjük,
Szerepvállalás

Akik az ukrajnai menekülteket segítik

16/06/2024 05:46

| Szerző: Bíró Bori

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

A Szerepvállalás szombati adásában a Civil Díj 'Legígéretesebb új szervezet' kategóriájának díjazottja, a Bona Fide Jótékonysági Alapítvány mutatkozott be. Ők Ukrajnából érkező magyarországi menekültek hivatali ügyeiben, egészségügyi gondjaik során tolmácsolásban és okmányfordításban nyújtanak segítséget. Kurtyák Szlobogyán Csilla, a szervezet alapítója és kurátora volt a vendégünk.

2024. június 15. Szerepvállalás (2024. június 15., szombat 13:00)
21:26
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

10 kategóriában osztotta ki a NIOK Alapítvány a Civil Díjakat, hogy elismerje azokat a szervezeteket, akik az elmúlt évben pótolhatatlan munkát végeztek, jobbá téve az élet számos területét. Idén 170 pályázat érkezett be, közülük hirdettek nyertest.

A Szerepvállalás szombati adásában elsőként a 'Legígéretesebb új szervezet' kategória díjazottja, a Bona Fide Jótékonysági Alapítvány mutatkozott be. Ők Ukrajnából érkező magyarországi migránsok és menekültek hivatali ügyeiben, egészségügyi gondjaik során tolmácsolásban és okmányfordításban nyújtanak segítséget. Kurtyák Szlobogyán Csilla, a szervezet alapítója és kurátora volt a vendégem.

Őt Farkas István, a Magyar Természetvédők Szövetségének társelnöke követtte. A civil szervezet egy összefogás eredményeképp 110 településen, 130 ezer adagban váltott heti húsmentes étkezésre, ezzel elnyerve a 'Legsikeresebb érdekérvényesítési projekt' kategóriát. 

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg!

Szerepvállalás
2024. június 15., szombat 13:00
Szerkesztő/Műsorvezető: Bíró Bori