„Köszönjük,
Szerepvállalás

Szívbeteg gyereket nevelő családok

12/06/2024 17:00

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Sorsfordító szülőkről és jövőépítő fiatalokról szólt az adás. Szívbeteg gyerekeket és családjaikat, valamint egy őket segítő egyesület tevékenysége volt a Szerepvállalás első témája, majd egy, főleg az alapvető iskolai szükségletekre és hiányokra koncentráló projektterveket támogató programról szólt a műsor.

2024. június 08. Szerepvállalás (2024. június 08., szombat 13:00)
25:45
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Az állandó készenlét, a gyerek állapotának folyamatos monitorozása – ez mind óriási pszichés megterhelést jelent a szívbeteg gyereket nevelő családoknak. A sorstárs közösség összetartozásának erősítését, edukálását, és azoknak az eseményeknek a megszervezését tűzte ki célul a Szív-Kör Egyesület, ahol a családok kötetlen körülmények között találkozhatnak az őket a gyógyulás útján elindító orvosokkal, ápolókkal. A műsorral egy időben zajlott rendezvényük, ahol azt mutatták meg, hogyan tehetik étkezésüket egészségesebbé és kiegyensúlyozottabbá a szívbeteg gyermeket nevelő családok. Simóka Nóra, a szervezet elnöke, a Gyermekszív Központ pszichológusa volt a Szerepvállalás vendége.

A fiatalok bevonása az őket érintő kérdések megvitatásába és aktív részvétele a megoldások megtalálásában az UNICEF kiemelt céljai közé tartozik. A "Rajtad áll a jövőd!” programon keresztül nemcsak közvetíti a diákok hangját és kézzelfogható segítséget ad, hanem sok esetben össze is hozza a legfontosabb helyi szereplőket. Idén a legtöbb versenybe került projekt az alapvető iskolai szükségletekre és hiányokra hívta fel a figyelmet. A program eredményeiről és nyerteseiről Csibi Kriszta Zsuzsanna szakmai koordinátor mesélt.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg!

Szerepvállalás
2024. június 08., szombat 13:00
Szerkesztő/Műsorvezető: Bíró Bori