„Köszönjük,
Szerepvállalás

A KórházSuli a stigmák ellen

21/04/2024 12:14

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Richter Anna díj győzteseivel beszélgettünk a Szerepvállalás eheti adásában. 

2024. április 20. Szerepvállalás (2024. április 20., szombat 13:00)
23:53
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Több száz pályázat érkezett idén a Richter Anna díjra, amely olyan újszerű, megvalósítható ötleteket támogat, melyek kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy az egészségügy színvonalához és fejlődéséhez. Az idei pályaművek nagy része az egyre rosszabb fizikai és mentális állapotban levő fiatalokat helyezte fókuszba.

A mai műsorban elsőként a középiskolás Kovács Árnika a vendégünk, aki a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium diákja és a 'Junior' kategória győzteseként csapatával megnyerték a közönségdíjat.

 
Richter Anna-díj
richterannadij.hu
 

Céljuk egy olyan prevenciós projekt megvalósítása, amivel segíthetik az iskola minden diákját abban, hogy ne csak az iskolában, de saját bőrükben is jól érezzék magunkat. 

Őt Tóthné Almássy Monika, a KórházSuli alapítvány vezetője követi, aki arról mesél, hogy az elmúlt években drasztikusan megnőtt a 8-18 éves diákok körében a mentális zavarok száma. Az érintettek, hasonlóan a szomatikus beteg társaikhoz, a betegségük miatt hosszú hónapokra kimaradnak az iskolából, stigmatizált helyzetbe kerülnek.

A mentális nehézségükkel való megküzdés nemcsak önmaguk számára, hanem az őket körülvevő pedagógus és kortárs közösség számára is óriási kihívást jelent. Erre reagál módszertani könyvvel és szakmai workshop sorozattal a 'Pedagógus' kategória győzteseként az alapítvány projektje.

Az adást a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2024. április 20., szombat 13:00
Műsorvezető: Bíró Bori