„Klubrádió
Szerepvállalás

"Sem az óvodában, sem az iskolában nincs elég pedagógus"

3/03/2024 16:32

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Egy kistérség szegény gyerekeinek fejlesztő foglalkozásokat tartó egyesületről és a fenntartható filmkészítésről beszélgettünk a Szerepvállalás soros adásában.

2024. március 02. Szerepvállalás (2024. március 02., szombat 13:00)
25:59
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
"A szülők iskolai végzettsége alacsony, a napról napra való túlélés a fő feladatuk. Sem az óvodában, sem az iskolában nincs elég pedagógus, ami miatt a gyerekek első éveiben kialakuló lemaradása nem csökken, hanem nő" – írja az InDaHouse Hungary a honlapján.

A 2014-ben alakult egyesület először havonta, 2015 óta pedig már hetente tart fejlesztő foglalkozásokat az encsi kistérség szegénységbe születő, többségében cigány származású gyerekeinek. Munkájuk elképzelhetetlen önkéntesek nélkül, akik tanulnak, játszanak a gyerekekkel, valamint bátorítják, szeretik őket. Benkő Fruzsina, az InDaHouse alapítója és vezetője mesél a tanodai önkéntesség hiánypótló szerepéről.

 
InDaHouse
 Forrás:InDaHouse
 

Akár szerepel egy forgatókönyvben a fenntarthatóság, akár nem, a történet kidolgozásának mindenképp van egy ökológiai lábnyoma. Tordai Júlia és Szemerédy Zsófia filmes fenntarthatósági tanácsadóként a filmipar szereplőinek segítenek abban, hogy projektjeiket és céljaikat a lehető legfenntarthatóbban tudják megvalósítani, a forgatókönyv kidolgozásától kezdve az előkészítésen és a gyártáson át egészen az utómunkáig, vagy még azon is túl.

Kifinomult eszközeikkel képesek egy-egy produkció teljes kibocsátását megmérni, illetve folyamatosan bővülő és fejlődő technológiák integrálásával csökkenteni. A részletekről beszélgetünk.

Szerepvállalás
2024. március 2. szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori