„Klubrádió
Hetes Stúdió

Mi köze a vörösnyakú lúdnak a globális felmelegedéshez?

2/03/2024 12:00

| Szerző: Klubrádió

Navalnij temetése, az uniós választások kampánya Strasbourgban, nők közéleti szerepvállalása a kegyelem-botrány után, vörösnyakú lúd kontra globális felmelegedés. Többek között ezekről szólt az e heti Hetes Stúdió. 

2024. március 02. Hetes Stúdió (2024. március 02., szombat 15:00)
52:46
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Az orosz társadalmat megrázta Navalnij halála és temetése – noha nem volt váratlan a tragédia. Hetényi Zsuzsa irodalomtörténész, közíró tudathasadásos állapotról és politikáról beszélt.

 
Hetényi Zsuzsa
 
irodalomtörténész, műfordító, az ELTE professzora Forrás: litera.hu
 

100 nap múlva esedékes az uniós választás. Strasbourgban járt kollégánk, Csernyánszky Judit, hogy első kézből tájékozódjon a kampányról.

Hatássa lehet-e, és ha igen, miként a jobbára kegyelmi ügyként emlegetett botrány a nők közéleti szerepvállalására? Kissé durvábban: lehet-e most úgymond libák ügyetlenkedésére hivatkozni? Ez is felvetődött a Republikon Intézet "Nők apolitikában" című rendezvényén.

Mi köze a vörösnyakú lúdnak a globális felmelegedéshez? A klímaváltozás miatt egyre inkább romlanak a talajok, egyre kevesebb a víz és egyre bizonytalanabb a jövő. Tokody Béla ornitológussal próbáltuk megfejteni a problémát.

 
Vörösnyakú lúd (Branta ruficollis)
 
 Wikimedia Commons
 

És megbeszéltük a hetet: Révész Sándorral, a HVG publicistájával, Zentai Péterrel, a Klubrádió külpolitikai újságírójával és Bolgár Györggyel.

 
Hetes stúdió 2024.03.02.
 
Révész Sándor, Zentai Péter, Józsa Márta, Bolgár György, Neuman Gábor
Fotó: Mátyus László
 

2024. március 02. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. március 02., szombat 16:05)
52:34
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter
 A teljes adást a fenti lejátszókra kattintva hallgathatják meg.