„Klubrádió
Hetes Stúdió

Fleck: A szuverenitás jelen esetben nem mást jelent, mint Orbán Viktor hatalmát

24/02/2024 12:30

| Szerző: Klubrádió

Orbán eldöntötte, mi csak tudomásul vehetjük, ki lesz a köztársasági elnök; szuverenitásvédelmi törvény, ellenzéki esélyek; két éve indult az orosz invázió Ukrajna ellen – ezek voltak a Hetes stúdió témái.

2024. február 24. Hetes Stúdió (2024. február 24., szombat 15:00)
51:03
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Orbán eldöntötte, mi csak tudomásul vehetjük, ki képviselheti államfőként hazánkat a világban. Ezt hívjuk demokráciának? Bíró-Nagy Andrást, a Policy Solutions igazgatóját kérdeztük.

Ünnepség a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választá
 
 Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke beszédet mond a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság fennállásának 10. évfordulójára rendezett ünnepségen az Országház Főrendházi üléstermében 2023. május 25-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A szuverenitás jelen esetben nem mást jelent, mint Orbán Viktor hatalmát – fejtette ki a Klubrádiónak nyilatkozva Fleck Zoltán jogász-szociológus a Progress Alapítvány rendezvényén, amelyen a Belvárosi Szabadegyetemmel együttműködésben, Szentes Ágotával és Szegvári Péterrel közösen elemezték az úgynevezett szuverenitásvédelmi törvényt, a jogállam magyarországi lebontását, illetve az önkormányzati autonómia válságát. A riporter Kárpáti János volt.

Fleck Zoltán
 
Fleck Zoltán
Fotó: Bencsik Gyula / Klubrádió
 

Kis magyar lélektan a 150 ezeres civil tüntetés után és a választásokra készülő ellenzék esélyeiről – Ágh Attila professzorral beszéltünk erről.

Ágh Attila
 
Ágh Attila
Fotó: Pálinkás János / Klubrádió
 

Rossz stratégiát választott a NATO az orosz invázióra adott válaszával – véli David J. Betz, a londoni King’s College hadtudományokkal foglalkozó professzora, aki rádiónknak adott interjút. Még az is elhangzott szájából, hiba volt felvenni Magyarországot a többi kelet-közép-európai országgal a NATO-ba. Szerinte nincs jövője a szervezetnek. Csernyánszky Judit interjúit hallhatták.

 
 Németh András, Csernyánszky Judit, Kovács Zoltán és Selmeci János
Fotó: Mátyus László / Klubrádió
 

2024. február 24. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. február 24., szombat 16:05)
51:44
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Műsorunk második felében Megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit Kovács Zoltánnal, az ÉS főszerkesztőjével, Németh Andrással, a HVG szakírójával, Selmeci János munkatársunkkal. A műsorvezető Szénási Sándor volt.