„Klubrádió
Szerepvállalás

Legalább a család bizonyos funkcióit pótolni otthonban élő gyerekeknél

17/03/2024 07:33

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Minden gyermekotthonban élő gyerek súlyosan traumatizált; a Világszép Alapítvány arra törekszik, hogy legalább a család bizonyos funkcióit pótolja ezeknél a gyerekeknél. A Szerepvállalásban szó volt arról is, hogy a Habitat for Humanity azokat az önkormányzatokat szeretné díjazni, amelyek az elmúlt években kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal.

2024. március 16. Szerepvállalás (2024. március 16., szombat 13:00)
23:40
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Minden gyermekotthonban élő gyerek súlyosan traumatizált és sok esetben magát hibáztatja azért, hogy kiemelték a családjából. Az életre szóló sebek nem vagy csak nagyon nehezen gyógyíthatók intézményi keretek közt. A Világszép Alapítvány arra törekszik, hogy legalább a család bizonyos funkcióit pótolja ezen gyerekek életében, illetve hogy eljuttassa a többségi társadalomba az üzenetet, amely szerint a legtöbb, amit tehetünk, ha megértéssel fordulunk ezen emberek felé. A szervezet új kampányának címe „Nem az vagy, ami megtörtént veled, hanem amivé válni szeretnél!”. Vendégünk volt Marton Kriszta, az alapítvány vezetője.

Az adás második felében a Habitat for Humanity önkormányzatoknak szóló országos pályázatáról beszélgetünk. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni, amelyek az elmúlt években kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Feldmár Nóra, a szervezet szakpolitikai munkatársa mondta el a részleteket.

aaa