„Köszönjük
Belső közlés

Rakovszky Zsuzsa: A Kettő és az Egy

16/06/2024 17:49

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Rakovszky Zsuzsa A Kettő és az Egy című versét hallgathatják meg Kornis Mihály előadásában.

2021. június 21. Rakovszky Zsuzsa - A Kettő és az Egy (Kornis Mihály)
01:27
00:00

A kortárs magyar irodalmi kánon egyik legelismertebb szerzője, Rakovszky Zsuzsa három évvel ezelőtt volt Belső közlés című zenés irodalmi műsorunk vendége, ahol a stúdióban Marton Éva műsorvezető beszélgetett vele. Verse elhangzott ugyanakkor közel egy évvel később a költészet napi adásunkban is, amelyben Kornis Mihály író válogatott a szívéhez közel álló szerzők fontos versei közül és olvasta föl a saját hangján azokat. Ebben az adásban hangzott el a mától itt, a Klubrádió honlapján is meghallgatható A Kettő és az Egy című költemény.

Rakovszky Zsuzsa versében, amelyet erre a hivatkozásra kattintva szövegesen is elolvashatnak, a megszületés tapasztalatának és a halállal való viszonynak az egységélményét, a megszülő "nagyobb” lénynek az érzelmi életben betöltött szerepén is túlmutató teremtető-léteztető erejét írja le.

A felolvasást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.