„Klubrádió
Belső közlés

Kornis Mihály költészet napi felolvasása

11/04/2022 23:30

| Szerző: Klubrádió

Ma volt József Attila születésnapja, a költészet napja. Kornis Mihály ebből az alkalomból egy egész órányi verset olvasott föl a Klubrádióban a magyar irodalom legjelentősebb szerzőitől, Kosztolányi Dezsőtől és Heltai Jenőtől kezdve Pilinszkyn és Tandorin át Borbély Szilárdig és Rakovszky Zsuzsáig.

2022. április 11. Belső közlés (2022. április 11., hétfő 20:00)
55:24
00:00
Műsorvezetők: Pályi Márk, Marton Éva, Szegő János

A költészet napja alkalmából a Belső közlés ma esti adásában Kornis Mihály író olvasta föl a magyar irodalom jelentős szerzőinek számos kiváló versét. A neves írót jeles felolvasóként is ismerik, korábban hosszú időn keresztül tartott szerzői eseteket, amelyek a Litera irodalmi portál segítségével az interneten is elérhetők. A mai adásban Ady Endre, Borbély Szilárd, Ferencz Győző, Heltai Jenő, József Attila, Kántor Péter, Kemény István, Kosztolányi Dezső, Orbán Ottó, Petri György, Pilinszky János, Rakovszky Zsuzsa, Szabó Lőrinc és Tandori Dezső versei hangzottak el a Klubrádióban este 8 és 9 óra között.

 
Kornis Mihály a Klubrádió stúdiójában (Fotó: Pályi Márk / Klubrádió)
 

Sorrendben elhangzottak Heltai Jenő Szabadság, Szabó Lőrinc Különbéke, Ady Endre Az undor óráiban, Rakovszky Zsuzsa A Kettő és az Egy, Ady Endre Nem nagy dolog és Vallomás a szerelemről, illetve Kemény István Átadom a korszakot című versei, majd néhány rövid vers következett Borbély Szilárd Mint. Minden. Alkalom. című ciklusából. Ezután Tandori Dezső A főpróba sikerült, a bemutató elmarad című verse hangzott el, amelyet József Attila A hetedik című költeménye követetett, majd ismét Borbély Szilárd egyik ciklusa, a Hászid-szekvenciák több darabját hallhatták. Ezt követően Petri György Kizsarolt, nevetséges életünket, Ferencz Győző Kisebbségben, Pilinszky János Apokrif és Kosztolányi Dezső Számadás című versei hangzottak el, majd József Attila Ős patkány terjeszt kórt… kezdetű verse után Orbán Ottó Nemzeti dal és Kántor Péter Jelentéstétele zárta le a válogatást.

Belső közlés
2022. április 11.
Szerkesztő-műsorvezető: Pályi Márk