„Köszönjük
Világháló

A futball EB-re hangolódtunk a Világhálóban

14/06/2024 13:48

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Miért érdekli jobban a klubfoci az embereket, mint a nemzetek versengése? Min háborodtak fel a Európa-bajnokságnak otthont adó Németországban? Hogyan változik a női labdarúgás megítélése?

2024. június 14. Világháló (2024. június 14., péntek 15:30)
25:54
00:00
Műsorvezetők: Benda László Szerkesztők: Horváth Ádám
Péntek este a Németország-Skócia mérkőzéssel startol el a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság, szombat délután pedig már a magyaroknak is szurkolhatunk a Svájc elleni meccsen. A Világhálóban ezen a héten a több száz millió nézőt vonzó bajnokságra hangolódtunk.

Így ajánlotta az adást Benda László.

Nemrég botrányt okozott, hogy az idei bajnokságnak otthont adó Németországban, az ottani köztelevízió rendelte felmérés szerint a válaszadók keveselték a fehér játékost a válogatottban. 2024-et írunk, felháborító, hogy ilyen közvélemény-kutatások készülnek – véli Hrutka János, korábbi magyar válogatott labdarúgó, aki szerint a német válogatott sokszínűsége megnyilvánul a játékukban, a kultúrájukban, a teljesítményükben is. Hrutkát, aki 1998 és 2002 között volt a válogatott tagja és többek között nyert nemzeti bajnokságot itthon a Fradival, Németországban pedig Kaiserslauternnel Benda László arról kérdezte, mennyire volt jellemző aktív éveiben, hogy az európai csapatok tagjai nagyon különböző származásúak, változott-e ez azóta.

A női labdarúgás helyzetéről, megítélésének változásáról Rácz Zsófia, 113-szoros válogatott labdarúgóval beszélgettünk.

Miért érdekli jobban a klubfoci a közönséget, mint a nemzeti válogatottak játéka? Mennyit számít ebben a pénzNagy Gábort, a HVG vezető szerkesztőjével veséztük ki a témát.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva. A címlapi képen Hrutka János, forrás: Facebook.

Világháló
2024. június 14., péntek 15:30
Szerkesztő-műsorvezető: Benda László
Társszerkesztő: Horváth Ádám
Zenei szerkesztő: Göczey Zsuzsa