„Támogassa
Világháló

Miért zavarták haza Boris Johnsont a szavazásról?

10/05/2024 12:46

| Szerző: Klubrádió

A Világhálóban furcsa választásokról – választási eredményekről, na meg az Eurovíziós Dalfesztivált megelőző balhékról volt szó.

2024. május 10. Világháló (2024. május 10., péntek 15:30)
26:48
00:00
Műsorvezetők: Benda László Szerkesztők: Horváth Ádám
Így ajánlotta az adást Benda László:

A britek csütörtököt mondtak – mindig ezen a napon választanak, így volt ez most, a helyhatósági választásokon is. R. Hahn Veronika a Népszava londoni tudósítója többek között azt mondta el, miért nem tudta leadni a szavazatát a korábbi miniszterelnök, Boris Johnson.

Downing Street-i partik
 
 Boris Johnson miniszterelnök távozik a londoni kormányfői rezidenciáról, a Downing Street 10-ből 2022. május 26-án. Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
 
 

A firenzei Uffizi a világ egyik leglátogatottabb múzeuma, majd' egy évtizedig volt a főigazgatója Eike Schmidt. A német származású művészettörténészből most a város polgármestere lehet – kollégánk, Kárpáti János mesélte el, hogy született meg ez az ötlet.

Zajlik az Eurovíziós Dalfesztivál – mivel tavaly a svéd Loreen Tattoo című dala nyert, idén Malmőben rendezték meg. Egy korábbi Korán-égetés miatt hatalmas biztonsági intézkedésekkel készültek az általában 150 milliós nézettségű eseményre, olyannyira, hogy dán és norvég kollégákkal erősített a helyi rendőrség. Ráadásul közben több tízezres palesztinpárti és kisebb, Izraelpárti tüntetések is zajlanak a városban – a Svédországban élő tudósító, György Gábor számolt be, mi a helyzet.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

Világháló
2024. május 10., péntek 15:30
Szerkesztő-műsorvezető: Benda László
Társszerkesztő: Horváth Ádám
Zenei szerkesztő: Göczey Zsuzsa