„Köszönjük,
Anno Budapest

Anno Budapest: 1989. június 16.

16/06/2024 06:03

| Szerző: Klubrádió/pj

Az Anno Budapest egy harmincöt évvel ezelőtti neves napot idézte meg a 2024. június 16-i műsorában.

Nagy Imrét, az 1956-os forradalom mártír miniszterelnökét ezen a napon temették újra. Pörgessék vissza az idő kerekét, és mondják el, Önök mit csináltak ezen a napon? Ott voltak a Hősök terén? Vagy a 301-es parcellánál jelentek meg a rákoskeresztúri köztemetőnél? Milyen érzéseket váltott ki Önökből az a nap és az elhangzott beszédek, többek közt Orbán Viktoré? Mit gondolnak a hatodik koporsóról ma?

Esetleg a telken hallgatták a történéseket a Sokol rádión? Emlékeznek-e arra, hogy aznap 12 óra 30 perckor pedig egy percre megállt az élet és országszerte megszólaltak a harangok? A járókelők egyperces néma megállással, a gépjárművezetők megállással és dudálással tisztelegtek Nagy Imre és mártírtársainak emléke előtt.

Idézzük meg ezt a napot, és ismerjék meg a videóból a fiatal Panxnotded Miklóst is, aki az Inconnu művészcsoport tagjaként feltűnik benne vésővel és kalapáccsal.

Személyes történeteiket Panxnotded Miklós várta szokás szerint vasárnap délután 2 és 4 között.

Címlapi fotó: 1989. Budapest, Vörösmarty tér, az Inconnu csoport (és Deutsch Tamás). Forrása: Fortepan.hu / Hegedűs Judit

Anno Budapest
2024. június 16. vasárnap 14:00
Műsorvezető: Panxnotded Miklós
Szerkesztő: Árva Brigitta