„Klubrádió
Anno Budapest

Anno Budapest: Légy jó mindhalálig!

5/11/2023 06:02

| Szerző: Klubrádió/pj

"Vigyázz jól, mert a város hideg, büszke és irigy. / Eddig gond nélkül éltél, de már nem lesz mindig így. / Sokszor bántanak téged honnan jöttél ne szégyelld. / Én csak azt kívánom, bármi lesz is, hogy ember légy, fiam!"

Atyai tanácsokat kaptunk rengeteget, még ha nem is pont apánktól, hanem más felnőttektől is megtudtuk, hogy ha nem tanulunk, nem lesz belőlünk senki!; és hogy "Szeressük egymást gyerekek, hisz minden percért kár!".

Nos, az Anno Budapest 2023. november 5-i adásában ezeknek a jótanácsoknak, intelmeknek adtunk teret, Panxnotded Miklós arra volt kíváncsi, milyen parainesist és életbölcsességnek szánt útravalót kaptak szüleiktől, rokonuktól, közvetlen környezetüktől, amiről úgy gondolták, hogy fontos ahhoz, hogy boldoguljunk az életben. És hatással volt önökre? Igazuk volt? Megfogadták-e ezeket, vagy éppen az ellenkezőjét csinálták?

Vártuk történeteiket szokás szerint vasárnap délután 2 és 4 között.

Címlapi fotó: Gimnazisták ballagása 1965-ban, a Lorántffy Zsuzsanna utca 3. alatti Móricz Zsigmond Gimnáziumban (ma Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon). Forrása: Fortepan / Sattler Katalin

Anno Budapest
2023. november 5. vasárnap 14:00
Műsorvezető: Panxnotded Miklós
Szerkesztő: Árva Brigitta