„Köszönjük
Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával

Nálatok laknak-e állatok?

16/06/2024 13:40

| Szerző: Kerekes Bori

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Persze, hogy laknak, nem is akármilyenek. A szerdai Ötösbe olyan vendégek érkeztek hozzánk, akik kígyókkal, békákkal, pókokkal, vagy épp a Rembrandt festményeiről híres bóbitás tyúkokkal élnek egy háztartásban, gyűjtik, tenyésztik, gondozzák vagy épp gyógyítják őket. Szalai Kriszta és Epres Attila vendégei voltak: Nógrádi Tímea, hivatalos madártenyésztő, Kertész Péter, állatorvos, Ferencz Roland és Mirtse Áron, óriáshüllő gondozók és tartók.

2024. június 12. Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával (2024. június 12., szerda 10:05)
88:05
00:00
Műsorvezetők: Epres Attila, Szalai Kriszta Szerkesztők: Kerekes Borbála

Sanyi belépett a Klubrádió ajtaján és megállt az élet. Aki már bent dolgozott szerda délelőtt, az mind felpattant, hogy megnézze, megsimogassa, vagy épp közös fotót kérjen a nyurgalábú törpeviadorral. Sanyi érkezéséről már az is tudott, aki aznap még nem ért be, és a vendégek is imádták. Őrsi Gergely még a vállára is ültette. Úgy tűnt, Sanyi is jól érezte magát nálunk. Sétálgatott a stúdióban, kotkodácsolt, ha kérdezték, és a végén gazdájától, Nógrádi Timitől még néhány kukoricaszemet is kapott jutalmul.

Őrsi Gergely reggeli személy
 
Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere a Reggeli személy című műsorunkban 2024. június 12-én.
 Fotó: Klubrádió/Mátyus László
 

Timi úgy lett madártenyésztő, hogy vittek neki a szomszédok két madarat. Na nem azért, hogy szaporítsa őket, hanem üdvözlő ajándékként, hogy levágja őket. Nem vágta le. Mostanra már benépesítették a kertjét. Keselyűfejű gyöngytyúkjai, vadmadarai, pávafácánja, páduai tyúkja, a Rembrandt festményeiről ismert holland bóbitástyúkjai és az eredetileg az állatviadalok miatt kitenyésztett, valójában békés viadortyúkjai vannak. Sőt, egy basenji kutyája is, aminek különleges ismertetőjele, hogy lapos a gégéje, mint a farkasoknak, ezért néma, viszont imád madarakra vadászni. Timinél soha egy madarat sem bántott. Timi szárnyas holdudvarának többezres követőtábora van, a rajongók szavazták meg azt is, hogy Sanyival jöjjön hozzánk.

A teljes adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Ötös – Szalai Krisztával és Epres Attilával
2024. június 12., szerda 10:00
Műsorvezetők: Szalai Kriszta és Epres Attila
Szerkesztő: Kerekes Bori