„Köszönjük,
Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával

Híres mesterségem címere

25/05/2024 07:07

| Szerző: Kerekes Borbála/Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Tényleg olyan izgalmas egy magánnyomozó munkája, ahogy azt gondoljuk? Milyen ügyekkel bízzák meg? Hogy dolgozik éles helyzetben egy túsztárhgyaló? Mit kell tudnia egy 3D modellezőnek, és mi mindent lehet életre hívni egy 3d nyomtatóval? Mit csinál egy állatkommunikáció-és viselkedésterápiás szakember? És vajon hogy telik egy munkanapja egy hidrogeológusnak? 

 

2024. május 22. Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával (2024. május 22., szerda 10:05)
93:54
00:00
Műsorvezetők: Epres Attila, Szalai Kriszta Szerkesztők: Kerekes Borbála

Különleges szakmák képviselőivel beszélgettünk a szerdai Ötösben. Szalai Kriszta és Epres Attila vendégei Doór Zalán, magánnyomozó, Szabó Péter, 3D modellező, Óbert Mária és Kresák Ágnes, viselkedésterápiás és kutyakommunikációs szakemberek, Dr. Szkolonivics-Simon Szilvia, hidrogeológus és Garancsi Ágnes, a Cirko-Gejzír Mozi munkatársa voltak.

Ha meghalljuk azt a szót, hogy magánnyomozó, első körben a kacifántos szerelmi ügyek és azok leleplezése jut az eszünkbe. Bár kétségkívül, a magánnyomozók feladatai közé adott esetben a hűtlen fél lebuktatása is hozzátartozhat, a szerelmi ügyek nem a szakma csúcsát jelentik. Ráadásul a GDPR-szabályok szerint csak arról lehet fotót vagy videót készíteni, aki ebbe belegyezik, ez pedig némileg megnehezíti a csalfa férjek és feleségek lebuktatását.

Szalai Kriszta Epres Attila
 
Szalai Kriszta Epres Attila
Fotó: Mátyus László
 

A gyilkosságok felderítése szintén egy olyan feladat, amit a filmek, sorozatok és könyvek alapján a magánnyomozókhoz kapcsolunk. Az emberölési ügyek felderítéséhez azonban kizárólag a rendőrség rendelkezik a szükséges jogosultságokkal. Üzleti ügyekben, adó-és egyéb üzleti csalásokban, az üzleti visszaélések leleplezésében azonban hathatós segítség lehet a magánnyomozó Doór Zalán szerint, aki hosszú évekig dolgozott rendőrként, többek között belső elhárításban, sőt, túsztárgyaló végzettsége is van.  Az Ötös adásában sok izgalmas részletet árult el nem mindennapi munkájáról.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával
2024. május 22., szerda 10:05