„Támogassa
Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával

A versek hitet adhatnak

5/05/2024 16:30

| Szerző: Kerekes Bori/Klubrádió

Szalai Kriszta és Epres Attila vendége ezúttal Jordán Tamás, Lutter Imre, Kemény Zsófi és Sebő Ferenc volt.

2024. május 01. Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával (2024. május 01., szerda 10:05)
97:34
00:00
Műsorvezetők: Epres Attila, Szalai Kriszta Szerkesztők: Kerekes Borbála

Verssel, költészettel, a vers erejével foglalkoztunk a szerdai Ötösben. Olyan vendégekkel beszélgettünk, akiknek szívügye, hogy ne csak a költészet napján lapozzuk fel a versesköteteket. Szalai Kriszta és Epres Attila vendége volt Jordán Tamás, Lutter Imre, Kemény Zsófi és Sebő Ferenc is, akik meséltek az életüket végigkìsérő versekről, versmondàsról, a lìra és a slam poetry kapcsolatàról, és arról, hogy nekik mit jelent a költészet.

Így vagy úgy, de mindannyiunk életében ott vannak a versek. Vannak, akiknek az iskolai tananyaggal, vannak, akiknek a fiatalságuk egy szeleteként, és vannak, akiknek a szívükben, a lelkükben és a mindennapjaikban. Vannak az életünket végigkísérő versek, amik minden időben kapaszkodót, lelki táplálékot jelentenek. És vannak olyan versek is, amik minden életszakaszunkban mást és mást jelentenek. A rég elfeledett versek régi ismerősként köszönnek ránk, az újak pedig új hitet adhatnak.

Szalai Kriszta Epres Attila
 
Szalai Kriszta és Epres Attila
Fotó: Mátyus László
 

Sebő Ferencnek az élete a vers. A vers és a zene. Azt mondja, először mint minden más fiatal fiú, elsősorban ő is csajozni akart a zenével és a versekkel.Végül a csajokat elvitték a rockerek, A Sebő együttes viszont örök maradt, generációk nőttek fel és nőnek fel zenéjükön, és zárják szívükbe Weöres Sándor, Nagy László vagy épp József Attila verseit. József Attila Jordán Tamás számára is különleges kapocs maradt egész életében, erről a különleges kapocsról is mesélt. Kemény Zsófi a slam poetry és a líra kapcsolatáról és a fiatal generációt foglalkoztató kérdésekről mesélt Szalai Krisztának és Epres Attilának.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával
2024. május 1., szerda 10:00
Szerkesztő: Kerekes Bori