„Köszönjük
Megbeszéljük...

Ujhelyi István: Egy hatalmas fricska Orbán Viktornak Weber látogatása

12/06/2024 18:28

| Szerző: Ivánkai Márk

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Pénteken Budapestre érkezik Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője, hogy a vasárnapi választáson EP-mandátumot szerzett, hét Tisza párti képviselő csatlakozásáról tárgyaljon. Ujhelyi István arról beszélt a Megbeszéljük című műsorban, hogy ez a látogatás egy hatalmas fricska Orbán Viktornak.

2024. június 12. Megbeszéljük-részlet (2024.06.12.) Ujhelyi István
12:29
00:00

"Brüsszelben vagyok jelenleg is, és ma volt több rendezvényem, több néppárti vezetővel is találkoztam. Semmi más nem érdekelte őket, minthogy meséljek a hazai jelenségről, és arról, hogy mi történt az elmúlt hetekben, hónapokban" – adott helyzetjelentést a volt európai parlamenti képviselő.

"Weber látogatása teljességgel szokatlan. Én még olyat nem hallottam, hogy választások utáni első napokban (...) Weber felül a repülőre és elmegy Pestre – fogalmazott Ujhelyi István annak a mai hír kapcsán, hogy Budapestre érkezik az Európai Néppárt elnöke, hogy Magyar Péterrel tárgyaljon.

Ujhelyi István már azt is nagyon komoly lépésnek tekintette volna, ha Magyar Péter utazik Brüsszelbe találkozni Weberrel. 

"Az, hogy Budapestre utazik Weber, az azt hiszem, hogy sokkal inkább szól Orbán Viktornak, egy hatalmas fricska, és egy komoly üzenet a magyar választóknak, hogy az Európai Néppárt, amelyik megnyerte a választásokat, nem is kicsit – ez az Európai Néppárt tárt karokkal fogadja az egyébként komoly méretű hét fős Tisza-delegációt" – mondta Ujhelyi.

Hozzátette, "egész biztos, hogy ezek után a Tisza Pártnak a képviselői nemcsak egyszerűen megtűrt újoncok lesznek a Néppártban, hanem komoly pozíciókat foglalhatnak el bizottságokban, vagy éppen a frakcióban. Ez még izgalmas lehet a következő évek szempontjából."

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Ujhelyi Istvánnal
2024. június 12., szerda 16:45
Riporter: Bolgár György