„Klubrádió
Esti gyors

Azt ígérted, megvédesz! – a Rezsicsökkentés levele Németh Szilárdnak

15/07/2022 18:02

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Mi lesz most a magyar emberekkel, Szilárd? Mi lesz most velem? Nem számítok már neked, barátom? Azt mondtad, hogy ezt a Gyurcsány akarja így. Vagy hazudtál nekem, Szilárd? Selmeci János jegyzete.

2022. július 15. Esti gyors-részlet (2022.07.15. Selmeci János jegyzete)
02:28
00:00

Kedves barátom, harcostársam, drága Szilárd!

Csalódtam benned.

Kilenc éve már, hogy együtt védelmezzük a magyar családokat. Vált vállnak vetve óvtuk meg őket a brüsszeli támadások kereszttüzében, együtt harcoltunk akkor is, amikor migránsok fenyegették az országot, megvédtük a stabilitást akkor is, amikor a piaci árak alacsonyabbak voltak a rögzített áraknál, és segítjük a magyar embereket azóta is, hogy az ostoba nyugati szankciók és Vlagyimir Puty ..., izé bocsánat ezt újra írom, tehát az ostoba nyugati szankciók miatt elszállt az energia ára.

Mi lesz most a magyar emberekkel, Szilárd? Mi lesz most velem?

Én ott voltam nektek 2014-ben, hoztam a szavazókat a nemzeti kormány újabb kétharmadához, nem szóltam akkor sem, amikor a lakosság helyett a MVM-nél csapódott le az olcsó energiából származó extraprofit, támogattalak titeket akkor is, amikor a csóró pedagógusok béremelése helyett továbbra is a Rogán Tóni medencefűtésére költöttük el az adófizetők pénzét.

Hát semmit sem ért nektek az együtt töltött kilenc év? Nem számítok már neked, barátom?

Amikor két hete együtt bográcsoztunk a focipálya közepén, amit einstandoltál a csepeliektől, készítettél marhapofát medvegombával, áfonyával és füstölt nyúljával, én mondtam, hogy az egésznapos kemény rezsivédő munka miatt olyan éhes vagyok, hogy repetát is kérek, te pedig a harmadik konyak után megígérted nekem, hogy ha Brüsszel egy eurócentet sem küld, ha tovább kell szívatni a katás vállalkozókat, ha már senki sem tanít az iskolákban, mert a beígért tízszázalékos emelést sem kapják meg a tanárok, szóval bármi történhet, te akkor is meg fogsz engem védeni.

Azt ígérted, Szilárd, hogy megvédesz!

Én nem akartam rászorultság alapú lenni, hát nem vagyunk mi baloldaliak, szolidárisak meg aztán pláne nem. Ez volt a mi közös ügyünk, hogy én mindenkinek járok, gazdagnak, szegénynek, kormánypártinak és ellenzékinek egyaránt, most meg a rendes, nagycsaládos vidékiek szívják meg a soha le nem szigetelt házaikban,meg a szegények a százéves gázkonvektorukkal, én meg védhetem tovább a hidakat lezáró vegán pesti libsiket.

Nem ezt akartuk barátom, nem így akartuk, azt mondtad, hogy ezt a Gyurcsány akarja így.

Vagy hazudtál nekem, Szilárd? Hazudtatok az embereknek?

Tisztelettel várom megnyugtató válaszod!

Üdvözlettel:
Az egykori Rezsicsökkentés, akit már nem véd meg senki.  

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2022. július 15., pénteki adásában hangzott el a szerző felolvasásában.