„Klubrádió
Esti gyors

Veszélyek kora – Selmeci János jegyzete

27/05/2022 18:04

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Kérem, kattintson erre a cikkre, ami az ön veszélyeztető veszélyekről szól, lehetőleg a legvadabb, legborzasztóbb forgatókönyvet ismerteti, valamint a veszéllyel szembeni egyetlen szóba jöhető védekezési módot.

2022. május 27. Esti gyors-részlet (2022.05.27. Selmeci János jegyzete)
02:29
00:00
Uram, ön veszélyben van!

A kormány az ön védelmében vezette be a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, a járványügyi veszélyhelyzetet, most pedig a háborús veszélyhelyzetet, ennek is az a lényege, hogy a kormány megvédi önt a veszélyektől, ön pedig ezért cserébe legyen szíves elnézni nekik, hogy korlátozzák alapvető jogai gyakorlásában, megfigyelő államot építenek ki, tönkrevágják a gazdaságot, közben pedig esetleg még lopnak is.

Hölgyem, ön veszélyben van!

Kérem, kattintson erre a cikkre, ami az ön veszélyeztető veszélyekről szól, lehetőleg a legvadabb, legborzasztóbb forgatókönyvet ismerteti, valamint a veszéllyel szembeni egyetlen szóba jöhető védekezési módot. Azt, hogy mi veszélyezteti önt és a világot, boldogan eldöntjük ön helyett, ha háború van, akkor nincsenek jogállami normák; ha koronavírus van, akkor nincsenek kezeletlen rákosok, sem éhező gyerekek; ha klímaváltozás, bocsánat klímaválság, bocsánat klímakatasztrófa van, akkor nincs energiaválság és nincsenek szegények sem; egyedüli feladatunk az éppen aktuális veszély elleni küzdelem, és bizony önnek is mindent ennek az egyetlen szempontnak kell alárendelni, de ne aggódjon, ez nem bonyolult, mi szívesen megmondjuk önnek, hogy hogyan szabad élnie.

Önök mind veszélyben vannak!

A veszély itt van, erről felesleges is vitázni, a vita maga egy veszély, ami csak akadályozza a védekezést, bátor factcheckereink készen állnak fake news-nak minősíteni bármilyen véleményt, vagy kutatási eredményt, ami a mainstreamtől, tehát az igazságtól picit is eltérő álláspontot fogalmaz meg a mindnyájunkat fenyegető veszélyekkel kapcsolatban. Biztonságos safespace-einkben ön nyugodtan és kiszámíthatóan retteghet, megvédjük önt a zavaró vitáktól és véleményektől, kivéve persze, ha ön nem osztja álláspontunkat a veszélyek mértékével kapcsolatban, utóbbi esetben ön egy felelőtlen konteós, és nincs helye köztünk.

A veszély sosem múlik el!

Az élet maga a kockázat, amit minimalizálnunk kell, a veszélyek újabb veszélyeket szülnek, ön a veszélyek korában él, ahol a biztonság mindig megelőzi a szabadságot, és ahol egy örök veszélyhelyzetre kell berendezkednie. És ha esetleg, netalántán felvetődik önben, hogy így nem lehet élni, vagy ha lehet is, biztosan nem érdemes, akkor ön bizony súlyos kockázati tényező, és veszélyt jelent a haladás és a veszélyek jegyében vonalzóval megtervezett világunkra.

Selmeci János jegyzete a 2022. május 27-i Esti gyorsban hangzott el.