„Klubrádió
Esti gyors

A miniszter szomorú, a főnök woke-okról beszél – Selmeci János jegyzete 

20/05/2022 18:20

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Sokan búnak ereszthették a fejüket az új kormányban, de legalább a főnök jókedvű.

2022. május 20. Esti gyors-részlet (2022.05.20. Selmeci János jegyzete)
03:04
00:00

Képzeljétek, nálunk nagyon kivan a miniszter, egy hete csak morog a bajsza alatt, és statisztikákat olvasgat arról, hogy mennyi szuper börtön épült az utóbbi években, mert csak annak tud örülni. Szerintem nem nagyon szereti a gyerekeket, főleg ha nem szépen csendben-rendben állnak vigyázzban, hanem kiabálnak, futkároznak meg labdákat rugdosnak az udvaron, ne adj' isten diákönkormányzatokat szerveznek, és támogatják a polgári engedetlenkedő tanárokat. Próbáltam nyugtatni, hogy majd megduplázzuk az iskolaőrök számát, betiltjuk a sztrájkot, az engedetlenkedő tanárokat pedig bebörtönöz.., izé kirúgjuk, de akkor meg azzal jött, hogy az egészségüggyel is csak a baj lesz, hiába adja az ember parancsba, hogy legyen szakdolgozó, ha egyszer nincs. Oszthatunk mi hálapénz helyett fegyverpénzt, ha nem lesz kinek, a katona ugye műteni nem tud, a betegek szobái előtt meg lehet ugyan őrt állni, csak minek. Persze én már annak is örülnék, ha megoldanánk, hogy legyen a kórházakban WC-papír, az iskolákban meg kréta, és ahogy néztem a miniszter úr arcát, nagyobb reformokban azért ő sem gondolkodik.

Nálunk sincsen minden rendben, az elnökasszony egy hete szomorúan bámul maga elé, és azt motyogja, hogy „én csak meg akartam testesíteni a nemzet egységét”. Persze valószínűleg azért azt is akarta, hogy ne köpjék le Varsóban már a reptéren, ezért ítélte el a putyini agressziót, és állt ki a szuverén Ukrajna mellett, de az én szívem így is nagyot dobbant, annyira tisztességes beszéd volt, erre a kommentelők elküldték a francba. És nem, nem az ellenzékiek, a sajátjaink írtak mindent arról, hogy mocskos brüsszeli beszéd, meg hogy Amerikát kéne elítélni, Putyin a barátunk, satöbbi, de elnökasszony akkor sírt igazán, amikor az a kedves bajuszos bácsi, akivel tavaly még együtt békemeneteltek, megírta neki privát üzenetben, hogy ha ilyeneket beszél, lépjen be inkább a Momentumba.

Na, az én miniszterem is rossz kedvű, először nem is értettem, hogy miért, hiszen megkapta pluszban a polgári titkosszolgálatokat is. Kérdeztem is, hogy ez-e a baj, hogy már neki is durva, hogy virágkötéssel foglalkozó civileket, meg szerencsétlen ellenzéki újságírókat kell megfigyelnie, de azt mondta, hogy ez nem zavarja. Gondoltam, hogy akkor biztos az a sok propaganda, talán nehezen viselte, hogy azzal a szegény kislánnyal kellett reklámoznunk a b*zizós népszavazást, vagy hogy a megyei napilapok már neki is kínosak, de csak rázta a fejét, aztán kibukott belőle, hogy bizony az ő dolga lesz a korrupció üldözése is, és nem tudja eldönteni, hogy ezzel a nagyfőnök csak viccelt, vagy komolyan gondolta, és ez most azt jelenti, hogy hamarosan mehet ő is a Völner után a bíróságra.

Sajnállak titeket, srácok, nálunk minden a legnagyobb rendben van, a főnök jókedvű, tegnap nagy beszédet tartott, voltak itt az amerikai szélsőjobbos barátai konferenciázni, ő meg mondta nekik, hogy gender meg woke, és akkora tapsot kapott, mintha tudná bármelyikről is, hogy mit jelent.   

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2022. május 20-i, pénteki adásában hangzott el a szerző felolvasásában.

CPAC Hungary - Konzervatív fórum Budapesten