„Klubrádió
Esti gyors

Gyurcsány nem bocsát meg Karácsonynak – Kárpáti Iván jegyzete

17/05/2022 16:59

| Szerző: Kárpáti János/Klubrádió

Én, és még sokan, viszont azt hittük, hogy kialakult Az Ellenzéki Szavazó, aki simán elviseli, hogy egy listán van a DK és a Jobbik. Aztán a választás éjszakáján megtudtuk, hogy – klasszikust idézve – lószart mama! Ráadásul borítékolni lehet, Karácsony Gergelynek nem lesz még egy főpolgármesteri ciklusa. Nem azért, mert amúgy nem megy neki, nem is csak azért, mert egy olyan pártot képvisel, amit kevesebben támogatnak, mint Gődény Györgyöt.

2022. május 17. Esti gyors-részlet (2022.05.17. Kárpáti Iván jegyzete)
02:18
00:00

A Direkt36 oknyomozó portál szinte percről percre rekonstruálta egy figyelemreméltó anyagban az ellenzéki kampány hátterét. Érdekes olvasmány, de kár volt ennyi energiát fektetni bele.

Azt tudtuk, hogy nincs valódi egység a pártelitek, a vezetők között, meg tudnák egymást fojtani, ezt előtte is tudtuk. Tudtuk, hogy Márki-Zay Péter senkire nem hallgat, teljesen önjáró, makacs. Láttuk, milyen stratégiai hibákat követett el, amikor dőlt belőle a szó, láttuk, milyen remekül fel tudta erre építeni a Fidesz a saját kampányát.

Én, és még sokan, viszont azt hittük, hogy kialakult Az Ellenzéki Szavazó, aki simán elviseli, hogy egy listán van a DK és a Jobbik, és majd az egykori gárdatag résmentesen rácuppan Gyurcsány Ferencre is, mert Orbán lop és Mészáros Lőrinc és plurális médiapiac meg emberi jogok. És tök mindegy, mit mond MZP reggel, és miért mond mást este.

Aztán a választás éjszakáján megtudtuk, hogy – klasszikust idézve – "lószart mama!", szépen elmentek a Mi Hazánkhoz, a Fideszhez, a Kutyákhoz meg a tudomisén hová. De még velük sem lett volna meg a többség. És akkor még jött a háború is.

Tehát bárhogy legózzuk a részleteket, ebből bukás lett volna. Mivel az átlag belbudainál sokkal többet járok vidéken és a határon túl, azt nagyjából sejtettem, hogy győzelem most sem nagyon lehet – bár próbáltam elhinni –, de a kétharmad bukására egyértelműen számítottam Az Ellenzéki Szavazó illúziója miatt. Néhányan ezt megmondták, őket lehülyézték, fideszes ügynököknek kiáltották ki.

Azért a leírtak alapján azt borítékolni lehet: Karácsony Gergelynek nem lesz még egy főpolgármesteri ciklusa. Nem azért, mert amúgy nem megy neki, nem is csak azért, mert egy olyan pártot képvisel, amit kevesebben támogatnak, mint Gődény Györgyöt. Hanem azért, mert Gyurcsány nem bocsájtja meg neki, hogy előretolta MZP-t, amiért elkaszálta Dobrev Klárát.

Most még pár hónapig megy a bohóckodás a parlamenti szerep körül, kivonulásokkal, bevonulásokkal, aztán szépen minden beáll a szokásos menetrendre.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2022. május 17-i, keddi adásában hangzott el a szerző felolvasásában.

 
 Forrás: Gyurcsány Ferenc / Facebook