„Klubrádió
Esti gyors

Miniszterelnök úr, kérem, igya meg az inflációt - Selmeci János jegyzete

13/05/2022 18:04

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Olvastuk mi van Németországban, se zuhanyzás, se rezsicsökkentés, a szomszédom is nagyon örül, hogy olcsón tudja fűteni a medencét. Nekünk mondjuk se medencénk, se hűtőnk, illetve hát a hűtő még megvan, csak minek, bár tegnap a feleségemnek meséltem, hogy a KSH szerint pszichológiai tényezők miatt érezzük olyan magasnak az inflációt, de hozzám vágta a lábast.

2022. május 13. Esti gyors-részlet (2022.05.13. Selmeci János jegyzete)
02:57
00:00
Miniszterelnök úr, maga az? Jó napot kívánok, mit parancsol, hm 4 cent szilvapálinka, jó választás, de biztos-e, hogy négy cent lesz, ez nem hatósági áras tudja, magának meg úgy tudom, hogy nincs túl sok tartaléka, az infláció meg, hát ezt mondanom se kell, hiszen ön is bérből és fizetésből él, persze ha négy cent, akkor négy cent, 1000 forint lesz.

Jaj miniszterelnök úr, nagyon szeretjük a családdal az árstoppokat, főleg a benzinét, mondjuk az autót már tavaly el kellett adnunk, mert a járvány miatt a feleségem elvesztette az állását, turizmus-vendéglátás tudja, a főnökei kevesellték az állami támogatást, baloldaliak nyilván, azoknak meg semmi sem elég, a boltban pedig ahol vásárolunk, hiába az olcsó csirkefarhát, úgy mennek fel az árak, hogy nem győzzük kifizetni, várjuk is nagyon az új kormányt, hogy a Lázár úr rendet tegyen a szemét külföldi multik között. Még egy kört ugyanabból? Már töltöm is miniszterelnök úr, 1200 forint lesz.

Persze, hogy részt vettünk a népszavazáson, négy nem, ahogy miniszterelnök úr kérte, mondjuk minket a családban ez a gender téma kevésbé érint, senki sem akarja nemváltó műtétre küldeni a gyerekét, de az anyósom mostanában sokat panaszkodik, hogy milyen jó lenne legalább napi kétszer enni. Haragszunk is Brüsszelre, hogy nem küldik a pénzt, ami jár nekünk, de ebben is bízunk az új kormányban, a Navracsics úr majd jobb belátásra bírja őket, persze a Szijjártó miniszter urat is kedveljük, olyan harcias meg minden, de ő előbb fog Észak-Koreától barátságért kitüntetést kapni, mint az uniótól akár egy eurót is. Még egy pálinka? Semmi gond, 1500 forint lesz.

Persze, olvastuk mi van Németországban, se zuhanyzás, se rezsicsökkentés, a szomszédom is nagyon örül, hogy olcsón tudja fűteni a medencét. Nekünk mondjuk se medencénk, se hűtőnk, illetve hát a hűtő még megvan, csak minek, bár tegnap a feleségemnek meséltem, hogy a KSH szerint pszichológiai tényezők miatt érezzük olyan magasnak az inflációt, de hozzám vágta a lábast, mondván, hogy ha lenne pszichológusa, akkor se lenne otthon semmi, amit meg tud benne főzni. Még egy pálinkát miniszterelnök úr, nem lesz az sok? Csak kellene a józanság a válságkezeléshez, de ha ön kéri, önnek bármit, 1800 forint lesz.

Mi ez a nagy italozás egyébként, csak nem ünnepel valamit? Jaaa, hogy a Mészáros úr megkapta a 35 évre az összes autópályát, a Fidesz szavazók száma jobban nő, mint az élelmiszerárak, az ellenzék legnépszerűbb pártja pedig annyira vállalhatatlan, hogy még a Néppárt is tárt karokkal várná vissza önöket, csak ne a Mi hazánk legyen kormányon? Na erre mondjuk én is koccintanék önnel, de a feleségem megkért, hogy vegyek hazafelé két paradicsomot, maga tudja a legjobban, hogy az piros, és nem sárga, viszont rohadt drága, hiába megy az ország előre, és nem hátra, nekem most nincs egy feles pálinkára 2000 forintom, még az ön kedvéért sincs. 

Selmeci János jegyzete a 2022. május 13-i Esti gyorsban hangzott el.