„Klubrádió
A lényeg

Trump nem jött Orbánhoz, csak egy nyúlfarknyi videót küldött

20/05/2022 11:44

Egyperces videóüzenetben köszönt be Donald Trump, bukott amerikai elnök arra a konferenciára, amit a kormányközeli Alapjogokért Központ közpénzt nem kímélve szervezett az amerikai konzervatív szervezetek számára.

 
 

 

A nagy nyugati konzervatív seregszemle azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Tucker Carlson, Nigel Farage is csak rövid videóüzenetet küldött, majd kiderült, Donald Trump is csak ezzel a videóval jelentkezett, holott az eredeti terv az lett volna, hogy majd személyesen is megjelenik Budapesten. Az ő „meglepetés-videóüzenete” volt a második nap csúcsa. Ebben megköszönte az eseményt szervező Alapjogokért Központnak és az American Conservative Unionnak „a harcot”. Ezután arról beszélt, hogy nagyon közel áll Orbán Viktorhoz, aki „egy nagyszerű vezető, egy igazi úriember, és nemrég hatalmas választási diadalt aratott”.

„Nagy megtiszteltetés volt" számára, hogy támogatásáról biztosíthatta a magyar miniszterelnököt, és önmagát jellemezve kijelentette, hogy nem mindennapi, hogy külföldi politikusokat biztosít a támogatásáról, de azért tett Orbánnal kivételt, mert ő „egy jó ember, és páratlan munkát végez a hazájáért” - írja a Telex.hu. Szerinte szembe kell nézniük a legfontosabb gonddal, amely ma a világot – és az USA-t is – fenyegeti: a szocializmussal és a kommunizmussal.

Ez az az esemény, ahova a nyugati sajtót sem engedték be a magyar szervezők.