„Köszönjük,
A lényeg

Németh Szilárd szerint változtathatnak a rezsiszabályokon

15/07/2022 13:24

Németh Szilárd, a "rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos" a HírTV kamerája előtt azt jósolta, hogy a háború végeztével vissza fog állni a teljes rezsicsökkentés, de hozzátette, hogy "ám azért nagyon sokat kell még tennünk. Nekem ez a határozott meggyőződésem. Egyben viszont biztos vagyok, hogy az árak egy pillanat alatt nem esnek vissza, de akkor már van lehetőségünk arra, hogy a béke tekintetében gondolkozzunk."

Megkérdezték tőle, hogy mennyire biztosak a bejelentett szabályok, amire azt mondta, "van olyan háztartás is, ahol csak villanyt használnak, és gázt nem. Sok mindenben gondolkodunk. (…) Gyakorlatilag egész éjszaka ömlöttek az e-mailek és a Facebook-hozzászólások, és ezeket a problémákat mind-mind asztalra hozzuk, és ezzel nagyon komolyan foglalkozunk, mindenkin segíteni szeretnénk."

Hogy elképzelhető-e enyhítés, kompenzáció, Németh Szilárd azt mondta, ő maga dolgozik ezen és egyeztet azokkal, akik összefogják a különféle társadalmi csoportokat, írta a Pénzcentrum.hu a riportról.