„Köszönjük,
Esti gyors

Kissé erősre sikeredett – Vettük észre, Laci, további eredményes vérszívást! – Kárpáti Iván jegyzete

12/07/2022 17:39

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

A lényeg, ha nem is így nevezik, ez itten brutális adóemelés. Még szerencse, hogy nem az ellenzék nyert áprilisban, mert állítólag ők tervezték szénné sarcolni a magyar embereket. Bele sem merek gondolni, a forint is már hol tartana, ha nem Orbán nyer. Kárpáti Iván gondolatai a NER működésének újabb példája, a pár óra alatt átnyomott kata-törvény kapcsán.

2022. július 12. Esti gyors-részlet (2022.07.12. Kárpáti Iván jegyzete)
01:59
00:00

Nagyon várok egy nemzeti konzultációra. Volt már arról, hogy emberevő migránsok settenkedjenek-e a kertek alatt és arról is, hogy nemváltó óvodások randalírozzanak-e az intézményeikben.

Tudom én, hogy ezekhez képest kevésbé húsba vágó, hogy mi lesz 400 ezer ember megélhetésével, plusz a családtagok. De azért mégis. Jól esne, ha velük is törődne pártunk és kormányunk. Letérdelne hozzájuk, megsimogatná a buksijukat és szelíden megkérdezné, hogy legyen eztán. Tartunk erre egy kamarát is, de valami félreértés okán az nem a tagjait képviselte. A vezetője, szerint „kissé erősre” sikeredett a változás. Vettük észre, Laci, további eredményes vérszívást!

Persze most is van kivétel. Magyarország szent tehenei: a taxisok. Ez vagy azért van, mert létezik mitológiája, egyszer ugye a cébérádióikkal lezárták a várost. Vagy mert ez saját biznisz. Félreértés ne essék, nem irigylem a sofőröket, ritka szar meló, elsöprő többségük éppen megél belőle. A maradék közben dílerkedik, turistákat húz le, kurvákat szállít házhoz, stb., de ez a kisebbség, hagyjuk is őket, nem sok szolidaritást mutatnak.

Tehát, akik eddig bedolgoztak és számláztak, azok nyilván ezután is ezt fogják csinálni, mert így működik az az iparág, ahol eddig is ténykedtek, csak jóval több adót fognak fizetni. Mert a lényeg, ha nem is így nevezik, ez itten brutális adóemelés.

Még szerencse, hogy nem az ellenzék nyert áprilisban, mert állítólag ők tervezték szénné sarcolni a magyar embereket. Bele sem merek gondolni, a forint is már hol tartana, ha nem Orbán nyer. Egy filmiparban dolgozó ismerősöm széttárt karokkal kérdezi tőlem, most akkor mi lesz? Hát, majd minden forgatókönyvbe beleírtok néhány taxis jelenetet, és akkor legalább a szereplők egy részével tudok katásan szerződni. 

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2022. július 12-i, keddi adásában hangzott el a szerző felolvasásában.

 
 Forrás: MTI