„Klubrádió
A lényeg

Európai szélsőjobbos rendezvényen szólal fel Varga Judit

23/06/2022 13:11

| Szerző: Klubrádió

Varga Judit az európai szélsőjobb seregszemléjén mond beszédet csütörtök este – írja a hvg.hu. A magyar igazságügyi miniszter (és a Fidesz) mellett az osztrák Szabadságpárt vagy a francia Nemzeti Tömörülés is képviselteti magát, akárcsak a holland Geert Wilders, akit a Karmelita kolostorban is vendégül látott már a magyar miniszterelnök.

Varga Judit este Antwerpenbe látogat, ahol az európai szélsőjobb által szervezett konferencián mond beszédet – vette észre a hvg.hu. A rendezvényt a belga szélsőjobboldali és EU-kritikus Vlaams Belang (Flamand Érdek) szervezi, Mi Európánk! (Ons Europa!) címmel. A házigazdákon kívül az osztrák (Szabadságpárt), a francia (a magyar bankon keresztül is támogatott Nemzeti Tömörülés, korábban Nemzeti Front), a portugál, az olasz, a holland (szintén Szabadságpárt, elnöke Geert Wilders, aki a Karmelita kolostorban is járt Orbán Viktor meghívására), az észt, a cseh és a portugál szélsőjobboldali párt képviselője szólal fel Varga Juditon kívül. Egyedül a belga és a holland párt delegálta az elnökét erre az eseményre, ugyanakkor a Fideszt leszámítva egyetlen politikai erő sem kormányzati tényező saját hazájában. (Érdekesség, hogy a rendezvény honlapjának csütörtök délutáni változatában zöld-fehér-piros zászló szerepelt Varga Judit neve alatt.)

Az igazságügyi miniszter Facebook-oldalán megjelent információk szerint Varga az Európai Parlamentben és Európai Bizottságban tárgyal annak érdekében, hogy “megerősítse a magyar hídfőállásokat”. A miniszter így fogalmaz: „Csak így védhetjük meg a magyar családokat, munkahelyeket, nyugdíjakat és a rezsicsökkentés”.

Varga Judit egyébként szerda este nemzetközi sajtótájékoztatót tartott Brüsszelben, amiről szintén közösségi oldalán posztolt. A közlés valóságtartalmát árnyalja, hogy az egyik képen Varga Judit előtt egy hírtévés mikrofon látható. A Brüsszelben dolgozó nem kormánypárti magyar médiumokat egyébként nem értesítették a sajtótájékoztatóról – jegyzi meg a hvg.hu.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila)