„Klubrádió
A lényeg

A DK Parragh László távozását követeli az iparkamara éléről

12/07/2022 14:56

| Szerző: Klubrádió

Kálmán Olga, a DK parlamenti képviselője szerint a brutális orbáni megszorítócsomag részeként a Fidesz gyakorlatilag tönkretette a katás adózást. Ezért azt követelik, hogy a megszorítás értelmi szerzőjének nevezett Parragh László mondjon le a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara éléről. Szerintük inkább legyen államtitkár Parraghból, úgyis a hatalmat képviseli.

Kálmán Olga keddi online sajtótájékoztatóján azt mondta: a kezdetektől baljós volt, amikor Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) "fideszes elnöke" a kata átalakításáról kezdett beszélni. A DK frakciószóvivője közölte: mára minden félelmük beigazolódott, "a brutális orbáni megszorítócsomag részeként a Fidesz gyakorlatilag tönkretette a katás adózást".

Azt mondta: ez adóemelés, ez megszorítás, amely miatt másfél hónap múlva magyar vállalkozások százezrei szűnhetnek meg. Kálmán Olga szerint ezért az a minimum, hogy a megszorítás "értelmi szerzője" ne maradjon a helyén. 

Kálmán Olga szerint Parragh László évek óta a megszorításokat és az adóemeléseket képviseli, elég a kötelező kamarai tagságra gondolni, de a kata tönkretétele után nincs helye a kamara élén, Szerinte inkább egy államtitkári pozíciót kellene kérnie a Fidesztől, hiszen évek óta a hatalmat, nem a kereskedelmet, az ipart szolgálja.

"A Demokratikus Koalíció Parragh László lemondását követeli a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara éléről! A fideszes kamaraelnök most örülhet; a műtét sikerült, a KATA meghalt. Ez volt az utolsó csepp a pohárban" – fogalmazott.

Parragh egyébként kedden azt mondta, a kata megváltoztatása illeszkedik abba az irányba, amit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) eredetileg javasolt, de úgy fogalmazott a Világgazdaságnak, hogy "kissé erőteljesre sikerült".

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)