„Klubrádió
A lényeg

Tompa Andrea: Fogalmam sincs, mi lesz most tovább

12/07/2022 17:17

| Szerző: Klubrádió

Majd kevesebbet fogadok el meghívásokat, mert nem tudnak kifizetni - írta Tompa Andrea író a kata módosítására reagálva.

 

Az új kata-törvénnyel kapcsolatban posztolt egy bejegyzést a Tompa Andrea író. Ebben felidézi, hogy a Színház folyóiratnál katás számla nélkül nem tudtak volna fiatal publicistákat foglalkoztatni.

„A lap nem engedhette meg magának soha, hogy a könyvelése ne legyen rendben, ahhoz mindig túlságosan kitett volt. És a lapnak egyszerűen nem volt pénze bérre” - emlékezett vissza az író.

Tompa Andreának most fogalmam sincs, hogyan tovább. A lehetőségek egyikeként felveti, hogy majd kevesebb ír, és kevesebb meghívást fogad el. „Majd nem megyek el helyekre, mert nincs számlám, és nem fizetnek, és ingyen meg nem megyek el. Mert kevés helyre megyek el ingyen, csak oda, ami nekem nagyon fontos. És írni sem írok ingyen. Mert én nem „a lakosság részére nyújtok szolgáltatást”, mondja az új törvény. Még szép. Nem ám emberek olvasnak könyveket, cikkeket, vesznek részt találkozókon stb. Ja, és még adományokat sem tudok küldeni a cégből, mert nincs, nem lesz cég” - írta a kata nélküli megmaradó lehetőségeiről Tompa.

A bejegyzés végén az író felteszi a szónoki kérdést: „tényleg mindent szét kell verniük kalapáccsal azoknak, akiknek számolatlanul dől a pénz? És hogy igazán jól érezzük magunkat, még meg is bélyegeznek csalónak. Nyilván mi lopunk itt a legtöbbet ebben az országban” - zárta sorait.

Kedd délután a parlament fidesz-kdnp-s többsége megszavazta az új kata-törvényt, amelynek értelmében a jövőben csak magánszemélyektől lehet bevétele annak, aki katázik.