„Köszönjük,
Esti gyors
1500 milliárd már a zsebben – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

1500 milliárd már a zsebben

Ez abból jött össze, hogy kurva vastagon fog a ceruza, amikor öntik a tengernyi betont, vagy éppen drágán adnak szolgáltatásokat olyan cégeken keresztül, amiket még állami megrendelésekkel is megtámogatnak. Nem akarok senkit elkeseríteni, de a helyzet az, hogy történjen bármi is, ezt a vagyont jogállami kereteket között már soha nem tudjuk visszaszerezni.

Nemzeti Múzeum 2222 – Dési János jegyzete
Publicisztika

Nemzeti Múzeum 2222 – Dési János jegyzete

Demeter Szilárd azon aggódik, hogy lesz-e 2222-ben (miért pont akkor?) még magyar kultúra. Ezt kell megvédeni a libsibolsi brüsszelista, migráns csürhétől vagy mi. Fogalmam sincs, mi lesz 2222-ben, és csak remélni tudom, ha lesz magyar nyelv és kultúra, amely talán olyan erős, hogy még D. Sz-t is túlélheti, akkor elhelyezik ezt a kiperelt pályázatot egy múzeumban, ahol bemutatják az orbáni rendszerben tenyésző szolgalelkűséget, pitiánerséget, politizáló nagyképűséget, a mindent a politikai haszonszerzés szolgálatába állító világot.

A rendszer arra épül, hogy az erősebb felrúgja a gyengébbet – Dési János jegyzete
Publicisztika

Az erősebb felrúgja a gyengébbet

Nem mondom, hogy azért rúgja fel egy karateedző a rábízott gyermeket, mert a belügyminiszter vezeti az oktatás ügyét – de valamiféle összefüggés – metaforikus változat – mégiscsak felsejlik. Hiszen a rendszer arra épül, hogy az erősebb felrúgja a gyengébbet, szakszerűen, kíméletlenül.

Klímamisszió – Selmeci János jegyzete
Esti gyors

Klímamisszió – Selmeci János jegyzete

Néhány hét múlva azonban eltűntek a címlapokról az elromlott klímákról szóló hírek. Az utasok újra használni tudták a vasutat, és el sem párolognak közben, a kórházakban újra műtöttek, és a meleg miatti halálozások száma is csökkent. A gazdasági minisztériumban egy lakossági klíma pályázaton dolgoztak, ügyelve arra, hogy a legszegényebbeket kizárják belőle, klímát pedig csak bizonyos cégektől vásárolhassanak a családok.

Síneken a pokolba – Kerekes Bori jegyzete
Publicisztika

Síneken a pokolba – Kerekes Bori jegyzete

Lélegzetvételhez csak akkor jutottam, mikor elment mellettem valaki. Ilyenkor három másodpercig hidegnek éreztem a teste által kavart légmozgást. Ilyen lehet a pokol – gondoltam. Megfősz a saját levedben, miközben érzed a szellemek jéghideg áthúzását.

A külpolitika magyar géniusza – Selmeci János jegyzete

21/06/2024 18:03

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

 | Szerkesztő: Wilk Valentin

Orbán "marha hasznosnak" bizonyult döntéseiből szedett csokrot a szerző. Hol, mikor, hogyan szolgálta az ország politikai vezetője a magyar érdekeket külföldön?

2024. június 21. Esti gyors-részlet / Selmeci János jegyzete - 2024.06.21.
03:07
00:00

Amennyiben tényleg igaz, hogy annak is kell valahol lenni, akire sehol nem vár senki, legföljebb Geert Wilders és Marine Le Pen, akkor persze a semmiben levés is levés, a létezés magányos és kevéssé hatékony formája, még sajnáljuk is, aki hasonlóan jár, talán még akkor is szánjuk kicsit, ha egyáltalán nem érdemel többet.

A hazája viszont többet érdemelne.

A külpolitika magyar géniuszának először sikerült kiléptetnie pártját az azóta tovább erősödő Néppártból, az uniós pártcsaláddal például olyasmiken sikerült összevesznie a magyar kormánynak, mint a CEU kiutálása az országból, vagy a Stop Soros törvény elfogadása, tehát a fideszes EP-képviselők befolyásának és a magyar érdek képviseletének elvesztéséért cserébe elhagyta az országot egy elitegyetem, a civilek meg élnek-virulnak azóta is. De tényleg, önök emlékeznek még, hogy mi volt abban a törvényben?

Persze a szakításhoz az is kellett, hogy lejárató plakátokra került az Európai Bizottság akkori néppárti elnöke, el tudjuk ugye képzelni, mekkora veszélybe került volna a Fidesz kormányzása, ha nincsenek junckeres plakátok, viszont van CEU-s gender szak. Nagyon megérte, ugye?

A Néppárt mellett erősödött még a Meloni nevével fémjelzett Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsalád is, akiknek már szintén nem kell a Fidesz, pedig két éve még alighanem örömtáncot jártak volna a 11 képviselő láttán, de mivel a géniusznak a békepártisággal megnyert választás után is sikerült kitartania Putyin mellett tök feleslegesen, és a végletekig akadályozott mindent, amit az unió aztán úgyis megtett Ukrajnáért, ma már többet vinne, mint amennyit hozna az atlantista frakciónak. Marha hasznos volt az egyébként az azóta NATO-tag finnek meg pláne svédek csatlakozásának akadályozása is, többek között éppen ezen országok tagpártjai vétózták meg, hogy a magyar kormánypárt csatlakozni tudjon egy értelmezhető frakcióhoz.

Ha pedig szavazói még mindig kitartanak amellett, hogy a vezető külpolitikai zsenialitása párját ritkítja, akkor emlékeztetnék; ők már nem tagjai a legbefolyásosabb pártcsaládnak, legnagyobb hazai kihívójuk viszont igen. A Tisza Párt befogadása ráadásul sokkal inkább a Fidesznek szól, mint Magyar Péternek; a néppártiaknak ugyanúgy fogalmuk sincs arról, hogy pontosan kiket vesznek maguk közé, mint ahogy a magyar választók 30 százaléka sem igen tudhatta, hogy kire szavaz.

A géniusznak az itt emlegetett nagy eredményei után ráadásul visszakoznia kell; az eddig hazánk ellenségének számító holland fickó az ő támogatásával lesz a NATO főtitkára, az ukrán-román meccs szünetében pedig egy fideszes EP-képviselőre hivatkozva mondta be az egyperces híradó, hogy minden rendben, Ukrajna folytathatja a csatlakozást az unióhoz.

Micsoda sikerek, micsoda döntések, Magyarország érdeke meg köszöni szépen, hol van? 

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2024. június 21-i, pénteki adásában hangzott el a szerző felolvasásában.

 
 Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI