„Köszönjük
Publicisztika
Five ezer – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Five ezer – Józsa Márta jegyzete

Kár, hogy a magyar nyelvet rajtunk kívül nem érti senki. Plusz: miért hiszik el sokan készséggel a nemzeti konzultációkat böngészve, hogy világunk a létező világok legjobbika? Gondolatkörök Józsa Márta jegyzetéből,

Csomag, program, akcióterv – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Csomag, program, akcióterv – Selmeci János jegyzete

A nyolcadik csomag, program vagy akcióterv lehetett volna pénz az oktatásra, meg az egészségügyre, hogy aztán a tanult és egészséges emberek versenyképes munkahelyeket teremtsenek magunknak, de a piaci ár tízszereséért kutató kutatóink meggyőzték a Marcit, meg hát ő is tudta, okos fiú, hogy a választási győzelmünket egy csomag, program, vagy akcióterv segíti inkább, függetlenül attól, hogy hatékony is, vagy csak van.

"Nem azt mondták Feri…" – Kárpáti Iván jegyzete

11/06/2024 18:02

| Szerző: Kárpáti Iván

Horn Gábor, némileg oldott állapotban 2008-ban már egyszer összefoglalta a lényeget, és lefordította, hogy valójában mit üzennek a választók Gyurcsánynak.

2024. június 11. Esti gyors-részlet / Kárpáti Iván jegyzete - 2024.06.11.
01:33
00:00

Akkor fussunk neki még egyszer, így a választás után. Nem nagyon tudok mást mondani, mint két hete. Gyurcsány Ferencnek csöndesen vissza kellene vonulnia. A vasárnapi bukás után azt fejtegette: új fejezet kezdődött a magyar politikában, meg kell győzniük a választókat arról, hogy a szociáldemokrata politikát érdemes megőrizni és támogatni. Egyetértek. Fontosnak tartom, hogy a baloldali értékeket Magyarországon hiteles és főleg sikeres emberek képviseljék. Még akkor is, ha erre amúgy nem nagy a kereslet mostanában. Gyurcsány Ferenc viszont 2006 ősze óta menekül a saját sorsa elől. Mire számít? Mi a célja? Mit ígérhet? Hányszor kell felkenődnie az üvegplafonra, ami ráadásul egyre alacsonyabbra kerül? Legalább csinálhatna úgy, mint egy európai értelemben vett demokratikus párt vezetője, és egy ilyen kudarc után felajánlhatná a lemondását, gesztusként. De nem. Underwoodék úgy látszik nem léphetnek hátra. Másrészt ott van az a probléma, hogy a DK maga Gyurcsány Ferenc, ha ő megy, akkor mi marad? Szerencsére ezt a problémát nem nekem kell megoldanom. Amúgy Horn Gábor, némileg oldott állapotban 2008-ban már egyszer összefoglalta a lényeget, és elég pontosan lefordította, hogy valójában mit üzennek a választók Gyurcsánynak. Akkor sem akarta megérteni.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2024. június 11-i, keddi adásában hangzott el a szerző felolvasásában.

 
 Forrás: Gyurcsány Ferenc/Instagram