„Köszönjük,
Publicisztika
 Késlekedő következtetések – Dési János jegyzete
Publicisztika

Késlekedő következtetések

Van, hogy a békepárti törvénybuheráció nem úgy sül el, az élet még Orbán Viktornál is rafináltabb néha. Bezzeg Balog Zoltánt nem billentik ki a kínos beszélgetések. 

Jelentés szögesdrót országból – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Jelentés szögesdrót országból – Hardy Mihály jegyzete

A kiindulási pont mindenképpen az, hogy az Orbán-kormány gyakorlatilag felszámolta a menekültügyi ellátási rendszert, lehetetlenné tette, hogy normális (értsd: európai) eljárásban megállapítsák, hogy ki jogosult védelemre és ki a gazdasági bevándorló vagy egyéb kalandor, védelemre nem jogosult személy.

Lista – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Lista – Szénási Sándor jegyzete

Maradt még Deutsch "náci tempó” szövege. Tényleg joga van egy embernek másokat egy listázás miatt lefasisztázni, akinek a haverjai folyamatosan listáznak és bélyegeznek meg egész társadalmi csoportokat? Vagy azért, mert liberális, vagy annak kinevezett filozófusok, vagy pedofilként kezelt melegek, vagy az ún. Soros-hálózat "ördögien gonosz” figurái, köztük a TASZ nevesített munkatársai, vagy külföldi ügynöknek titulált civilek, vagy be nem hódolt kisegyházak, lázadni merészelő tanárok, a kormánylapban szégyenlistára került bírók, orvosok, ellenzéki művészek, vagy Kövér László szép szavaival "nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terroristák”: értsd újságírók.

Pokoli trófeák – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Pokoli trófeák – Rózsa Péter jegyzete

Éppen egy nappal az Európai Parlamenti képviselő választás előtt jelentette be az Akadémiai Dolgozók Fóruma, hogy mivel az egyetem a Lex CEU óta már nem vett fel újabb hallgatókat a magyar akkreditációs képzésre, és közben a Bécsbe költözött / űzött kampuszon felépült a teljes képzési rendszer, végleg befejezik az oktatási tevékenységet.

Hazudni nem szabad – Kárpáti Iván jegyzete

21/05/2024 18:08

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

 | Szerkesztő: Wilk Valentin

Minden újságírónak van és lehet is politikai értékrendje, világnézete. Ahogy vannak (voltak?) szakmai szabályok is. Az egyik legfontosabb: nem szabad hazudni.

2024. május 21. Esti gyors-részlet / Kárpáti Iván jegyzete - 2024.05.21.
01:54
00:00

14 év NER után nem sok értelme lenne keseregni azon, hogy mivé züllesztették a papíron közszolgálati médiát. Különösen fájó, hogy a világ minden pénze bele van öntve, amiből remek dolgokat lehetne csinálni, jó technikai körülmények között. Jól tudjuk, hogy helyette leplezetlen pártpropaganda ömlik belőle. Az európai országokban teljesen megszokott választási viták teljesen eltűntek, ahogy a többi eltérő vélemény is. A tényekről nem is beszélve. Abból is látszik, mennyire felkavarta az állóvizet Magyar Péter megjelenése, hogy az MTVA hajlandó belemenni egy ilyen műsorba, egyelőre nem világos, milyen keretek között. A Média 1 nem cáfolt információi szerint a műsor vezetését két kipróbált káderre bízzák, a nevüket felesleges leírni, az egyik hírműsorban is „bátran” vállalta politikai vonzalmait, a másik Novák Katalin sajtósa volt, és alákérdezős interjúkat csinál Orbán Viktorral. Minden újságírónak van és lehet is politikai értékrendje, világnézete. Nekem is van. Ahogy vannak (voltak?) szakmai szabályok is. Az egyik legfontosabb: nem szabad hazudni. És most ne jöjjön nekem senki azzal, hogy megszűntek az objektív igazságok. Mert az nem úgy van, hogy a Földről szóló műsorba be kell hívni egy fizikust és egy laposföldhívőt is, mondván ők két véleményt képviselnek. A mai napig baloldalizzák Robert Fico merénylőjét a teljes pártmédiában – beleértve a „közszolgálatit” is –, miközben órák alatt kiderült, hogy egy fordítási hibáról van szó. Amikor Orbán szokásos pénteki prédikációjában ez előkerült, az úgynevezett riporter mosolyogva bólogatott. Nem ezért fizetjük őt. Ahogy Orbánt sem.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2024. május 21-i, keddi adásban hangzott el.