„Köszönjük,
Publicisztika
Klímamisszió – Selmeci János jegyzete
Esti gyors

Klímamisszió – Selmeci János jegyzete

Néhány hét múlva azonban eltűntek a címlapokról az elromlott klímákról szóló hírek. Az utasok újra használni tudták a vasutat, és el sem párolognak közben, a kórházakban újra műtöttek, és a meleg miatti halálozások száma is csökkent. A gazdasági minisztériumban egy lakossági klíma pályázaton dolgoztak, ügyelve arra, hogy a legszegényebbeket kizárják belőle, klímát pedig csak bizonyos cégektől vásárolhassanak a családok.

Síneken a pokolba – Kerekes Bori jegyzete
Publicisztika

Síneken a pokolba – Kerekes Bori jegyzete

Lélegzetvételhez csak akkor jutottam, mikor elment mellettem valaki. Ilyenkor három másodpercig hidegnek éreztem a teste által kavart légmozgást. Ilyen lehet a pokol – gondoltam. Megfősz a saját levedben, miközben érzed a szellemek jéghideg áthúzását.

Atomvillanás jobbról – Kárpáti Iván jegyzete

7/05/2024 18:03

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Az EU-ban jelenleg egyetlen miniszterelnök kel és fekszik az atomháború víziójával, mégpedig Orbán Viktor. Vagy rá szavazol, vagy meghalsz, 2024 májusára erre a letisztult üzenetre egyszerűsödött a politikája.

2024. május 07. Esti gyors-részlet (2024.05.07. Kárpáti Iván jegyzete)
01:38
00:00

Bizarr eseményen vett rész a minap a magyar külügyminiszter. Nem diplomatáknak beszélt, hanem a Fidesz droid-hadseregének. Megafon összetartás volt, tudják, ez az a csapat, amit nem mi finanszírozunk, hanem magukat patriótának valló, elkötelezett üzletemberek.

A békepárti kormány minisztere minden mondatában a harcot emlegette, hogy feltüzelje az összegyűlteket. Szijjártó levezette, hogy ha az EP-választáson nem a jobboldal tarol szerte Európában, akkor atomháború lesz. Már nem aprózzák el. A sok kis influenszernek a következő pár hétben ezt kell nyomnia. Szijjártó szerint akik „elképesztő károkat” okoztak Európában a szankciós politikával, most azzal akarják megúszni a felelősségre vonást, hogy „nukleáris háborúról meg világháborúról fantáziálnak”.

Pazar érvelés, különös tekintettel arra, hogy az EU-ban jelenleg egyetlen miniszterelnök kel és fekszik az atomháború víziójával, mégpedig Orbán Viktor. Vagy rá szavazol, vagy meghalsz, 2024 májusára erre a letisztult üzenetre egyszerűsödött a politikája.

Rajta kívül a világháborús retorika csak az orosz elnöki szóvivőt és Medvegyev miniszterelnököt jellemzi, szerintem még Putyin is visszafogottabb. Hogy ezzel mi mit nyerünk, az továbbra sem látszik, ahogy egyelőre azt sem tudhatjuk meg, mit remél ezért cserébe Orbán.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2024. május 7-i adásában hangzott el.