„Köszönjük,
Publicisztika
Ki az alkalmatlan? - Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Ki az alkalmatlan? - Kárpáti Iván jegyzete

"Tényleg nem látja, vagy nem akarja látni Gyurcsány és a többi "régi ellenzéki", hogy ha ez a sok szempontból valóban bizarr jelenség, amit Magyar Péternek hívunk, azért jelent most millióknak reményt, mert ők tökéletesen alkalmatlannak bizonyultak?"

Szalonna vagy gumicsizma – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Szalonna vagy gumicsizma – Hardy Mihály jegyzete

Erre szokták jobb körökben azt mondani, hogy látszik, az illetőnek a szalonna vagy a gumicsizma volt a jele az óvodában. Bevallom a kínos jelenetet látva ennél jóval erősebb szavak jutottak az eszembe, és ezúton is elnézést kérek a teljes magyar agrárszektor minden tagjától, sőt még Johann Sebastian Bach Parasztkantátáját is megkövetem.

Valami honpolgár – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Valami honpolgár – Józsa Márta jegyzete

Valaki érdeklődött aziránt, hogy akkor most lesz-e választási vita a királyi tévében, vagy ha nem, akkor miért nem. A miértet hagyjuk, a királyi meg csak szleng, ennyit megengedhetek magamnak. És azt a nyilvánvalóan nem neki címzett, ám trehányság miatt az ő postaládájában kikötött választ kapta, miszerint "Nem tudom, hogy ő ki, gondolom vmi honpolgár. Nem válaszolunk neki." És jól van ez így.

Menni, vagy nem menni – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Menni, vagy nem menni – Szénási Sándor jegyzete

Négy témában, tízféle mondandóra, olyan körülmények között, amelyeket Magyar joggal jellemez azzal, hogy tömegbázissal, és nulla támogatással rendelkező pártokat zárna össze a köztévé egy gettóba, hogy – ezek már nem az ő szavai -  lihegve az indulattól és a levegő, meg az időhiánytól, falják fel egymást.

De mi lesz Orbán pénteki interjúival? – Kárpáti Iván jegyzete

9/04/2024 18:03

| Szerző: Kárpáti Iván

Magyar Pétert se lenyelni, se kiköpni nem tudják, pedig úgy indult a dolog, hogy "reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik."

2024. április 09. Esti gyors-részlet (2024.04.09. Kárpáti Iván jegyzete)
02:18
00:00

Egyfajta perverz szokásom az nekem, hogy rendszeresen átnézem, mit írnak a kormánypropaganda felületei. Lapnak, újságnak, szerkesztőségnek nyilván nem nevezhetem ezeket. Az Origónak rendes impresszuma sincs, az ott dolgozó hivatalnokok nevét már inkább nem írják ki, nemhogy arccal vállalnak, amit művelnek. A Magyar Nemzetnél azért még erre adnak, sőt, nagyon is. Megafon különítményesekről nem is beszélve.

Egy békés hétköznapon csendesen elketyeg a komplett rendszer, ideszámítva az állami médiát (leánykori nevén közszolgálati), le kell hozni, ami a Várból ki van adva. Abból a szempontból mindegy különbséget tenni állami és "piaci” propaganda között, hogy az egészet a mi pénzünkből tartják el, csak más-más elszámolással, könyvelési kérdés.

Magyar Péter szíves közléséből tudjuk, hogy neki a Diákhitel Központ vezetőjeként az ukáz szerint meg kellett volna vásárolnia a TV2-nél valami éjszakai hirdetési sávot. A Z-generáció legendásan imádja a hagyományos tévéket, nopláne hajnali 2 és 3 között.

De mi történik az elmúlt hetekben? A brüsszeles, sorosos, migránsos, genderes, háborús tematika lecsúszott az oldal aljára, már nem is lehet annyi szoftpornót kitenni két celebhír közé, közvetlenül az atomháborút vizionáló napi cikk mellé. Még Orbán Viktor is látványosan kerüli a megszólalásokat, régebben minden pénteken volt igehirdetés a rádióban, idén összesen 4. Magyar Pétert se lenyelni, se kiköpni nem tudják, pedig úgy indult a dolog, hogy "reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik".

Úgy látszik már áttértek a foglalkozás fázisába. Keresik a fogást, de láthatóan jelenleg csak arra koncentrálnak, hogy a Fidesz magját védjék, egyelőre nem szűnik a varázs, más csoportoknál csak népszerűbb lesz azáltal, hogy ütik. A folyamat kiszámíthatatlan, gondolom Magyar sem bírja hónapokig ezt a tempót, egyre többet hibázhat. Arra azért nagyon figyeljen, hogy a napszemüvege rendben legyen!

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2024. április 9-i adásában hangzott el.