„Zajlik
Publicisztika
A pillanat uralása – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A pillanat uralása – Rózsa Péter jegyzete

Szóval, miközben a kínai érdekek szerint és kínai hitelből épülő Belgrád-Budapest vasútvonal építéséhez az Orbán család bányájából szorgalmasan szállítják a követ, az egyre-másra felhúzott akkugyárakat lassan be lehet zárni. Ha nem, akkor a gyártáshoz szükséges gigantikus mennyiségű víz és elektromos energia szépen ki fogja szárítani a magyar gazdaság egy részét. A pillanat uralása – mint a Fidesz alapvető stratégiája – ilyen módon működik.

Palack – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Palack – Józsa Márta jegyzete

Józsa Márta jegyzetében a bukaresti tejesüveg-visszaváltó és abból a legenda szerint házat vásárló brigantiktól jutott el Erzsébetváros Csikágónak becézett negyedébe, ahol sorra elnézi a visszaváltó automatáknál azokat a felnőtteket és gyerekeket, akikről első pillantásra is látszik, hogy fontos szerepet játszik immár életükben az eldobott csomagolóanyag összegyűjtése és az ezért kapott fizető utalvány. Felbukkant az állandóan elromló vagy telítődő automatánál való sorban állásnál a nyomor egy láthatatlan rétege.

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete

Orbánnak először kell alkalmazkodnia valakihez a politikában. Egy okos ember mondta, talán Churchill, hogy ha egy ország politikai vezetése elindul lefelé a lejtőn, még az isten se állíthatja meg, hogy ne guruljon le az aljáig.

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete

Vidnyánszky Attila színre viszi a Tőkét, erről írt jegyzetében Szénási Sándor, aki szerint "félő persze, hogy Marxnak ehhez sem lesz semmi köze, nem is lehet, még akkor sem, ha a Termelési Módot egy különösen zseniális színész állítja elénk, csodás maszkban. De hát Jézus hitéből is csak a politikai kereszténységet képes lepárolni egy hatalom, miért járnának másképp a szellem emberei?".

De mi lesz Orbán pénteki interjúival? – Kárpáti Iván jegyzete

9/04/2024 18:03

| Szerző: Kárpáti Iván

Magyar Pétert se lenyelni, se kiköpni nem tudják, pedig úgy indult a dolog, hogy "reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik."

2024. április 09. Esti gyors-részlet (2024.04.09. Kárpáti Iván jegyzete)
02:18
00:00

Egyfajta perverz szokásom az nekem, hogy rendszeresen átnézem, mit írnak a kormánypropaganda felületei. Lapnak, újságnak, szerkesztőségnek nyilván nem nevezhetem ezeket. Az Origónak rendes impresszuma sincs, az ott dolgozó hivatalnokok nevét már inkább nem írják ki, nemhogy arccal vállalnak, amit művelnek. A Magyar Nemzetnél azért még erre adnak, sőt, nagyon is. Megafon különítményesekről nem is beszélve.

Egy békés hétköznapon csendesen elketyeg a komplett rendszer, ideszámítva az állami médiát (leánykori nevén közszolgálati), le kell hozni, ami a Várból ki van adva. Abból a szempontból mindegy különbséget tenni állami és "piaci” propaganda között, hogy az egészet a mi pénzünkből tartják el, csak más-más elszámolással, könyvelési kérdés.

Magyar Péter szíves közléséből tudjuk, hogy neki a Diákhitel Központ vezetőjeként az ukáz szerint meg kellett volna vásárolnia a TV2-nél valami éjszakai hirdetési sávot. A Z-generáció legendásan imádja a hagyományos tévéket, nopláne hajnali 2 és 3 között.

De mi történik az elmúlt hetekben? A brüsszeles, sorosos, migránsos, genderes, háborús tematika lecsúszott az oldal aljára, már nem is lehet annyi szoftpornót kitenni két celebhír közé, közvetlenül az atomháborút vizionáló napi cikk mellé. Még Orbán Viktor is látványosan kerüli a megszólalásokat, régebben minden pénteken volt igehirdetés a rádióban, idén összesen 4. Magyar Pétert se lenyelni, se kiköpni nem tudják, pedig úgy indult a dolog, hogy "reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik".

Úgy látszik már áttértek a foglalkozás fázisába. Keresik a fogást, de láthatóan jelenleg csak arra koncentrálnak, hogy a Fidesz magját védjék, egyelőre nem szűnik a varázs, más csoportoknál csak népszerűbb lesz azáltal, hogy ütik. A folyamat kiszámíthatatlan, gondolom Magyar sem bírja hónapokig ezt a tempót, egyre többet hibázhat. Arra azért nagyon figyeljen, hogy a napszemüvege rendben legyen!

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2024. április 9-i adásában hangzott el.