„Klubrádió
A lényeg

Kirúgták a református lelkészt, aki felszólalt Magyar szombati tüntetésén

9/04/2024 13:50

| Szerző: Klubrádió

Tarr a Klubrádiónak elmondta, számított rá, hogy ki fogják rúgni, de nem feltétlenül a szombati megszólalása miatt.

"Megdöbbenéssel értesültem tegnap este, hogy szombati megmozdulásunk egyik felszólalóját, Tarr Zoltánt a közreműködése miatt hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről – írta a Facebookon Magyar Péter.

Aki így folytatja: "Minthogy Zoltán próbaidős alkalmazott volt egy állami technológiai cégnél, jogi aggályt aligha emelhetünk, de súlyos erkölcsi elveket sért és alaptörvény ellenes , ha valakit véleményéért és annak felvállalásáért utcára tesznek. Zoltán egyetlen “bűne” az volt, hogy a Talpra Magyarok Közössége által szervezett szombati százezres megmozduláson civil felszólalóként, református lelkészi mivoltában felemelte szavát az egyház és állam káros összefonódásával és a sokunk számára elfogadhatatlanul eljáró Balog Zoltán püspökkel szemben.

Az állami intézmény ugyan elveszített egy sokoldalú, a vezetők által elismert szakembert, viszont a Talpra Magyarok Közössége és hazánk nyert egy minden szempontból alkalmas európai parlamenti képviselőjelöltet – tudatta Magyar Péter, egyúttal jelezve: felkéri Tarr Zoltánt, hogy a hamarosan induló pártjuk listáján mérettesse meg magát és ha bizalmat kap június 9-én, a "legjobb tudása és lelkiismerete szerint képviselje hazánk és minden magyar érdekét az Európai Parlamentben."

Tarr a Klubrádiónak elmondta, számított rá, hogy ki fogják rúgni, de nem feltétlenül a szombati megszólalása miatt. A lelkész elmondása szerint már korábban is kritikát fogalmazott meg a Magyarországi Református Egyházzal kapcsolatban az utóbbi időben kirobbant kegyelmi botránnyal kapcsolatban. 

Hozzátette, nem bánta meg a szombati fellépését, az eddigi álláspontját képviselte itt is.

"Hogy hogyan tovább, nyilván új lehetőségek után kell néznem. Vannak már képben különböző lehetőségek, bízom benne, hogy minél hamarabb sikerül megtalálnom azt, hogy hogyan és mit fogok tovább csinálni" – fogalmazott Tarr. 

Az egyház nem indokolta meg kirúgását.

2024. április 09. A lényeg (2024.04.09.) Tarr Zoltán a kirúgásról
01:11
00:00

Tarr azt is elmondta, Magyar Péter felkérte, hogy legyen az európai parlamenti képviselőjelöltjük, amit  kedves gesztusnak tart, de még korainak tartja, hogy erről beszéljen. 

2024. április 09. A lényeg (2024.04.09.) Tarr Zoltán az EP-jelöltségről
00:29
00:00