„Klubrádió
Esti gyors

Márki-Zay: Magyar Péter megjelenése mérföldkő

8/04/2024 23:48

| Szerző: Klubrádió

A rendszer még csak "halkan recseg", de már ez is több, mint az elmúlt 14 évben bármi, és ez a jelenség erősödni is fog Márki-Zay Péter szerint. A hódmezővásárhelyi polgármester azt mondta, a tömegeken és a Fidesz viselkedésén is érződik, hogy Magyar Péter megjelenése mérföldkő, amit nagyon komolyan kell venni.

2024. április 08. Esti gyors / részlet, Márki-Zay Péter (24.04.08.)
06:57
00:00

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert, volt ellenzéki miniszterelnök-jelöltet arról kérdeztük az Esti gyorsban, hogy kínosnak tartja, vagy inkább büszke arra, amikor felszínes elemzésekben Magyar Pétert az új MZP-nek nevezik.

Elmondta, nem tartja kínosnak, akkor sem, ha ezt a kifejezést Fidesz nem éppen jó szándékkal használja. Magyar Péter nagyobb tömeget mozdít meg; nem kétségbevonva a tehetségét és a biztosan jó szakemberek támogatását, most sokkal nagyobb az elégedetlenség, ő ezt látja kifejeződni a magasabb részvételben, ami jól jel. Szerinte a hazafiaknak elegük van ebből „a tolvaj rendszerből”, egyre nagyobb az igény a változásra, és ez szerinte elhozza majd a sikert.

Márki-Zay Péter úgy véli, ebből a tömegből körülbelül 10 százalék jöhet a Fidesztől és a semlegesektől, míg a többiek az ellenzéktől, de olyan ellenzéki szavazókról van szó, akik most, akár Magyar Péter megjelenésével nagyobb esélyt látnak a változásra, mint előtte, a meglévő ellenzéki pártokkal. De szerinte ennél fontosabb lehet, hogy ezeken a tömegeken túl még óriási elégedetlen réteg van az országban; ha ők nem csatlakoznak a tüntetésekhez, csak otthon maradnak, azzal is tüntetnek a rendszer ellen. Hozzátette, szerinte mindenről, amivel 2022-ben választást nyert a Fidesz, bebizonyosodott, hogy hazugság volt, és ez erodálja a kormánypárt támogatottságát.

Azt mondta, ha Magyar Péter segít lebontani a rendszert, akkor megéri, nincs értelme cselvetésről beszélni a színrelépésével kapcsolatban. De a rendszer még csak „halkan recseg”, ám már ez is több, mint az elmúlt 14 évben bármikor, és ez a jelenség erősödni is fog véleménye szerint. A tömegeken és a Fidesz viselkedésén is érződik, hogy Magyar Péter megjelenése mérföldkő, amit nagyon komolyan kell venni – összegezte.

„Amiben Magyar Péter többet tud adni, mint bármelyikünk korábban”, az az, hogy bizonyítékot szolgáltat arra, hogy maffia működteti az országot – fogalmazott. Hozzátette, ezt ők is tudták, de más az, amikor a hivatalban lévő igazságügyi miniszter mondja ki, hogy „a szegényeket kirabló végrehajtó maffiát a Fidesz szervezte tudatosan”. Ennek szerinte mindenképpen lesz közjogi következménye, nem lehet félremagyarázni, és ha elindítják a nyomozást, akkor azokban a „hősökben” lehet bízni az ügyészségen, akik „ezek szerint Polt Péter legfőbb ügyész tudta nélkül” elindították a Völner-Schadl-ügyet.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Klubrádió

Esti gyors
2024. április 08., hétfő 18:25
Műsorvezető: Dési János