„Támogassa
A lényeg

"Nincs jobb, nincs bal, csak magyar"

6/04/2024 14:30

| Szerző: Klubrádió

Nagy tömeg gyűlt össze a Magyar Péter-féle tüntetésen, mindjárt a Kossuth térre érnek.

Elkezdődött a Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért címmel meghirdetett tüntetés.

Helyszíni tudósítónk szerint már a gyülekezés kezdő időpontjára, fél 2-re megtelt a Deák Ferenc tér, elég nehéz a mozgás a tömegben.

Magyar Péter – akit akárhányszor észrevesz a tömeg tapsvihar fogad – korábban száz ezres tömeget vízionált, tudósítónk szerint nem lehetetlen, hogy ennyien összegyűljenek. Rengeteg résztvevő érkezett vidékről és külföldről is, erről helységnév táblák árulkodnak, kollégánk Bécsből, Londonból és Teneriféről érkezőkkel is találkozott.

Közben a Telex arról ír, hogy néhány perccel kettő óra előtt megindult a magyar zászlókkal sűrűn tarkított menet a Kossuth tér felé. A menetet Magyar mellett Nagy Ervin színész vezeti, a molinón "Talpra magyarok, ne féljetek" felirat és a Talpra magyarok közösség logója.

 
A menet eleje l Facebook
 
 

A vonulás útvonala a Bajcsy-Zsilinszky út, Alkotmány utca, a cél pedig a Kossuth tér. A tervek szerint 3 órára érkeznek meg, Magyar Péter beszéde pedig 4 óra körül várható.

"Nincs jobb, nincs bal, csak magyar", "együtt menni fog, "váltsuk le az elitet" – ilyen skandálásokat mondtak be a szervezők, de egyik sem tapadt meg sokáig, ezen kívül becsúszott néhány "Mocskos Fidesz" és "Ria ria, Hungária" is, általában pedig zene szól.

A résztvevők közt van Juház Péter, V. kerületi polgármesterjelölt is, aki arról írt Facebook-oldalán, hogy közösen kell küzdeni a rendszer ellen.

Közben vannak, akik eleve a Kossuth téren várakoznak, ahol már áll a színpad.

 
Kossuth tér 
 

Délután 3 órától élőben követjük az eseményeket a Hetes stúdióban!