„Klubrádió
Megbeszéljük...

Fodor Gábor nem látja a fától az erdőt – mondta az Ügyészek Országos Egyesületének volt elnöke

8/04/2024 18:49

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Hegedüs András, az Ügyészek Országos Egyesületének volt elnöke felháborodásának adott hangot annak kapcsán, hogy Fodor Gábor szerint nem érdekes, hogy mit mondott Varga Judit az exférje által készített hangfelvételen.

2024. április 08. Megbeszéljük-részlet (2024.04.08.) Hegedüs András
12:25
00:00

Fodor Gábor a szándékoltan a környezetéből kiragadva közelítette meg a Magyar Péter által közzétett hangfelvételt, amin Varga Judit arról beszél volt férjének, hogy "Rogánék kihúzatták magukat" a Völner-Schadl-ügy nyomozati irataiból – mondta Hegedüs András, az Ügyészek Országos Egyesületének volt elnöke.

Fodor, az egykori Fidesz, majd az SZDSZ politikusa etikátlannak tartja a felvételnek az elkészülését, illetve annak felhasználását. Illetve még a tartalmát is megkérdőjelezi azzal, hogy az egykori miniszter asszony állítása szerint kényszerítés hatására mondott terhelő dolgokat Rogán Antalra.

Fodor Gábor közelről ismerheti a Fidesznek a működését, ugyanis ez a hatalmi gépezet beleszólt abba, hogy Varga Judit és Magyar Péter elválhatnak-e, illetve a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt is ráküldték a volt férjre – mondta Hegedüs, hozzátéve ezek kifejezetten nem etikus dolgok.

Ilyen helyzetben védekezési mechanizmusként is felfogható, hogy Magyar Péter próbált olyan eszközökhöz jutni, ami a későbbiekben még a védelméül szolgálhat – nyilatkozta a jogász. Hozzátette, az etikusság kérdése azzal kapcsolatban is felmerül, hogy hogyan helyezhette a kormány az összes titkosszolgálatot annak a Rogán Antalnak az irányítása alá, akinek korrupciós kapcsolatai vannak.

Felháborítónak tartom, hogy egy olyan emblematikus személy, mint Fodor Gábor, ennyire beáll a Fidesz mögé és azt a látszatot kelti, hogy ő így gondolkodik, mert én nem hiszem el, hogy ő nem látja a fától az erdőt.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük/Interjú Hegedüs Andrással
2024. április 8., hétfő 17:30
Riporter: Bolgár György