„Klubrádió
Hetes Stúdió

Ágh: Magyar Péter visszahozta a mozgalmat Magyarországra

6/04/2024 19:43

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A magyar zászlók erdeje a Nemzeti meneten a Fidesz veresége – véli Ágh Attila politológus, akivel még a tüntetés vége előtt beszélgettünk a Hetes stúdióban. 

2024. április 06. Hetes Stúdió (2024. április 06., szombat 16:05)
40:19
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter
Miközben a Kossuth tér megtelt Magyar Péter rendezvényén, a Hetes Stúdióban Hardy Mihály és Bolgár György Ágh Attila politológus társaságában beszélték meg észrevételeiket a Nemzeti menet kapcsán.

 
Ágh Attila Magyar Péterről
Fotó: Klubrádió/L.Cs.
 

"A tüntetés kifejezi azt, a tényt, a kormány kudarcát, hogy elveszítette a közvélemény irányítását, elveszítette a képességét, hogy egyrészt figyelemeltereléssel, másrészt karaktergyilkosságokkal kiszorítsa a különböző ellenkező véleményeket, és egyfajta nemzeti monopóliumot hozott létre, mondván, »mi képviseljük a magyarokat, aki nem ért egyet, az az ország ellensége, vagy nem magyar«. A magyar zászlók erdeje azt jelzi, hogy az emberek vissza akarják hódítani azt a dolgot, hogy ők képviseljék a magyar közvéleményt, hogy legyen saját akaratuk, saját megnyilvánulásuk. Tehát itt a magyar zászlók erdeje egyben a Fidesz egyfajta veresége is" – mondta Ágh Attila arra a kérdésre, hogy értelmezhető-e egyfajta hadüzenetként a rengeteg magyar zászló a kormány piros, fehér, zöld monopóliuma ellen. "Vissza kell nyernünk a nemzeti becsületet a világ előtt és magunk előtt is" – tette hozzá.

A politológus szerint Magyar Péter visszahozta a mozgalmat Magyarországra. A jelen helyzet, a megtelt Kossuth tér ezt bizonyítja. Az emberek valamit átélnek, érzelmileg azonosulnak valamivel: a vátozással. Erre épített egyesületi szintet Magyar.

"Igazi egzisztenciális kérdés az ellnezék számára, hogy meg tud-e újulni 2026-ig" – mondta az ellenzéki pártokkal kapcsolatban.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Hetes Stúdió
2024.04.06., szombat 15:00
Szerkesztő: Csernyánszky Judit
Műsorvezető: Hardy Mihály